Merijakamo lupaa järjestää venetsialaisina suuremman ilotulituksen kuin koskaan ennen – kaikille osallistujille jaetaan tapahtumassa suojamaskit

Venetsialaislauantaina Merijakamon terassialue laajenee kattamaan myös viereisen parkkialueen. Tapahtumavastaava Miika Käri lupaa, että luvassa on näyttävä kesäkauden päätös turvallisuutta unohtamatta. Kuva: Juha Sinisalo

Merijakamon kesän ilmaiskeikat on otettu kaupunkilaisten keskuudessa hyvin vastaan, ja vielä on yksien ulkoilmakekkereiden aika ennen kesäkauden päättymistä.

– Venetsialaiset ovat meidän kiitos kesän aikana meillä käyneille ihmisille, tapahtumavastaava Miika Käri kuvailee.

Tulevana lauantaina Merijakamon terassin lisäksi pöytäpaikat levittäytyvät viereiselle asvalttiparkkikselle.

– Alueen kokonaiskapasiteetti on tällöin noin 1400 henkeä, mutta voimme laittaa portit kiinni myös aiemmin, mikäli pöytäpaikat näyttävät täyttyvän jo aiemmin, Käri kuvailee.

– Asiakasmäärää on pitkin kesää tarkkailtu ja tarvittaessa rajoitettu. Mattimyöhäisiä on voinut välillä jonossa vähän harmittaakin, kun portit on pistetty kiinni ja vapautuvia paikkoja on pitänyt hetki odottaa.

Kaikille alueelle saapuville henkilöille jaetaan lauantaina suojamaski, jota tapahtumajärjestäjä suosittelee käytettäväksi esimerkiksi mahdollisesti syntyvissä jonotustilanteissa. Pakollista käyttö ei kuitenkaan ole. Tarvittaessa alueelta saa myös vaihtomaskin.

Myös Merijakamon henkilökunta käyttää maskeja tapahtuman ajan.

– Asiakkaille jaetaan pöytäpaikoille käsidesejä ja olemme lisänneet anniskelupisteitä, jotta jonot eivät ruuhkauttaisi aluetta, Käri kertoo valmisteluista.

– Uusi aika on alkanut, mutta ei elämä tässä mihinkään lopu. Koitetaan siis kimpassa järjestää kaikille mahdollisimman turvallinen tapahtuma, hän toivoo.

Terassin laajentaminen muuttaa tapahtuma-aluetta laajemminkin. Kun kesällä artistit ovat esiintyneet Löylymestarin terassilla, nyt venetsialaisissa esiintymislava sijoitetaan asvalttiparkkikselle.

– Meillä lavana toimii itse asiassa parkkialueelle ajettava bussi, Käri paljastaa.

Illan musiikillisesta annista vastaavat Mega-Ertsi ja DJ Snabu sekä Welhodrummer.

– DJ-kaksikko on kyllä mielenkiintoinen! He soittavat musan ohessa livenä rumpuja sekä kitaraa ja saavat bilemeiningin taatusti oikein hyvin käyntiin.

– Tuomme venetsialaisiin myös sirkushässäkkää tulishown muodossa. Kaiken kaikkiaan koko tapahtuma-alue valaistaan näyttävästi.

Ilta huipentuu ilotulitukseen kello 22, joka on Kärin mukaan isompi kuin Merijakamolla koskaan aiemmin.

– Ilotulitteita ammutaan sekä Fåfängan kärjestä että mereltä 12 x 24 -metriseltä lautalta.