Meripurakk purjehtii pitkälle syksyyn

Veneilykausi on hiljentynyt, mutta ei suinkaan tyystin vaiennut. Raumalaisen Meripartiolippukunta Myrskypoikien vene Meripurakk purjehtii vielä kolmella tavallisesta poikkeavalla pidemmällä reissulla seuraavan kuukauden aikana.

– Nyt tulevana viikonloppuna Meripurakk toimii koulutusaluksena Suomen Partiolaisten valtakunnallisella Kipparikurssilla Turun saaristossa. Kurssilla koulutetaan meripartion vaativinta pätevyyttä varten eli avomerialueen ohjaajantodistusta. Kurssin käytännönosa on vuosittain syksyllä juuri haastavien kelien saamiseksi. Kurssilla kipparina toimii Lauri Ämmälä , joka on myös Suomen Partiolaisten Meripartioryhmän puheenjohtaja. Kurssin johtajana toimii Mikko Ihander Turun Mikaelin Sinisistä. Myös kurssilaisten joukossa on kaksi Myrskypoikaa, kertoo pääkippari Johannes Vahtoranta.

Meripurakk osallistuu myös Turun suunnalla Lounais-Suomen Partiopiirin Archipelago Race -yöpurjehduskilpailuun. Kisa on nimensä mukaisesti Turun Saaristossa käytävä vaativa isojen veneiden yöpurjehduskilpailu. Tällä kisareissulla kipparina on kokenut avomerikilpapurjehtija ja veneenrakennuksen opiskelija Mikko Mäki.

– Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna vuorossa on Ankkurpurjehdus Turusta Raumalle. Meripurakk päättää purjehduskautensa perinteisesti lokakuussa tehtävällä Ankkurpurjehduksella, joka tänä vuonna poikkeuksellisesti suuntautuu Turusta Raumalla syksyisen saariston ja Selkämeren läpi. Reissulla on uunituore kippari Juho Ajanko , joka on saanut ohjaajantodistuksensa tänä syksynä, Vahtoranta toteaa.

Myrskypojat tekevät yhteistyötä Rauman Seudun Lintuharrastajat ry:n kanssa kuljettamalla syysmuuton bongarit aamuvarhain Kylmäpihlajaan. Tämä reissu saatetaan tehdä jopa ilman mastoja, koska telakointi lähestyy ja purjehdukset on purjehdittu.

Hyvä tilanne

Lippukunnanjohtaja Matti Hautero on mielissään pitkästä purjehduskaudesta.

– Nyt on tosi hyvä tilanne ja oli hienoa, että saimme Turusta venepaikan. Ei meillä joka vuosi mennä ihan näin pitkälle syksyyn, Hautero sanoo.

– On ollut hieno kesä muutenkin ja iltapurjehduksille on päästy usein.

Myrskypojilla on jäseniä noin kaksi sataa.

– Elokuussa tuli juuri uusia jäseniä. Jäsenmäärä on pysynyt vuosien saatossa aika tasaisena, vaikka muuten partiohommissa lienee ollut vähän laskua. Meripartioissa on ollut vakaampaa ja jopa pientä nousua, tietää Hautero.

Veljien perässä

Matti Hautero on tuli mukaan Myrskypoikien toimintaan kahdeksanvuotiaana nassikkana.

– Veljillä oli iso vaikutus ja kavereita tuli myös samaan aikaan mukaan. Olen nyt 23-vuotias, joten tässä ollaan touhuttu jo 16 vuotta.

– Meripartiotoiminta on antanut eri vaiheissa erilaisia juttuja. Se on tuonut paljon elämyksiä, kokemuksia, ihmissuhdetaitoja ja henkistäkin kasvua. Tässä on saanut sopivia haasteita ja onnistumisen tunteita. Ainutlaatuisia kokemuksia, kehuu Hautero.

Toki harrastus ja vapaaehtoistyö on jotain vaatinutkin,

– Se vaatii sähköposti- ja puhelinpartiointineen oman aikansa, mutta paljon enemmän tämä antaa, vakuuttelee Hautero.

– Tämänkaltainen hieno kesä paikkaa paljon ja on kiva nähdä nuorempien ilot sekä kokemukset.

Meripartiolippukunta Myrskypojat ry

– Perustettu vuonna 1933

– Kotipaikkakunta: Rauma

– Koko: n. 180-200 jäsentä

– Piiri: Lounais-Suomen Partiopiiri

www.myrskypojat.net

S/Y Meripurakk

– Omistaja: Meripartiolippukunta Myrskypojat ry

– Tyyppi: MP41

– Suunnittelija: Matti Pulli

– Rakentaja: Länsivene ky

– Vesillelasku: 1979

– Pituus: 12,50 m

– Leveys: 3,80 m

– Syväys: 2,0 m

– Uppouma: 10,7 t

– Maston korkeus: 18,30 m

– Purjepinta-ala: 79,30 m²

– Makuupaikkoja: 12