Mettellä on unelmien kesäduuni: Laitila palkkasi ensimmäistä kertaa töihin kaksi kesäsomettajaa.

Laitilan kaupungin kesäsomettaja Mette Saarinen kuvasi ja videoi viime perjantaina Kauppilan umpipihan maalaismiljööntä. Kesäkuun aikana näkemistään Laitilan kohteista hän on kirjoittanut kuvaukset kaupungin nettisivuille sekä julkaissut kuvia Laitilan Instagram- ja Facebook-sivuille. Kuva: Juha Sinisalo

Saat aloittaa työpäiväsi käytännössä mihin aikaan tahansa, kunhan kuuden tunnin työaika täyttyy. Pääset käymään kiinnostavissa paikoissa ja tapaat paljon uusia ihmisiä.

Kaikesta näkemästäsi ja kokemastasi teet päivityksiä sosiaaliseen mediaan.

Kuulostaako kivalta, suorastaan unelmien kesäduunilta?

Sitä se ainakin Mette Saariselle on. Hän on toinen Laitilan kaupungin täksi kesäksi palkkaamista kesäsomettajista, joiden tehtävänä on sisällön tuottaminen Laitilan kaupungin Facebook- ja Instagram-tileille.

– Kirjoitan ja kuvaan myös muihin kaupungin viestintäkanaviin, kuten nettisivuille. Lisäksi kirjoitan blogia minulle itselleni kiinnostavista kohteista Laitilassa, Mette selvittää.

Laitilan lukion toiselle luokalle menevä 16-vuotias Mette osallistui Laitilan kaupungin kesätyöarvontaan, jossa piti poimia kesätyölistasta kaksi itselle mieluisinta kesätyötä.

– Kesäsomettajan työ kuulosti kivalta. Toiseksi vaihtoehdoksi laitoin avustajan paikan Pähkinäpensaan päiväkodissa.

Arpaonni suosi Metteä, ja kesäkuun alussa hän aloitti kuukauden mittaisen pestin Laitilan virallisena kesäsomettajana.

Kesäsomettajana Mette on retkeillyt ympäri Laitilaa ja päivittänyt näkemistään kohteista ajantasaista tietoa kaupungin nettisivuille.

– Kävin Pirttikylässä, jossa sijaitsevat rautakautinen linnavuori Kirkkelinna sekä Hautvuori, josta löytyy muinaislinnan rakenteita. Kuvasin myös Matovuoren ja Ilvesvuoren maastossa, jossa kulkee mukava luontopolku. Lisäksi olen käynyt Nuokkarilla ja Kappelimäen koululla.

Viime perjantaina Metten tehtävänä oli kuvata ja videoida Kauppilan umpipihan maalaismiljöötä.

– Olen kirjoittanut kuvauksia eri kohteista ja liittänyt niihin ajo- ja pysäköintiohjeita.

Kauppilan umpipihan kolme lammasta tuovat mukavan lisämausteen Mette Saarisen videoon.

Kesäsomettajien tehtävänä on myös kartoittaa ja taltioida Laitilan Hinku-toimintaa, jolla kaupunki pyrkii vähentämään kasvihuonepäästöjään vuoteen 2030 mennessä.

Sosiaalisen median kautta kesäsomettaja kertoo kaupunkilaisille, minkälaisia Hinku-toimia Laitilassa on tehty ja antaa käytännön vinkkejä arkipäivän Hinku-teoiksi. Laitilan kaupungin Facebook-sivulle on perustettu julkinen ryhmä: Hinku-kaupunki Laitila.

Mette Saarisella on aiemmilta vuosilta kesätyökokemusta torilta, jossa hän toimi torimyyntiä harjoittavan mummonsa apulaisena. Kesäsomettaminen on Mettelle nyt ensimmäinen virallinen kesätyö.

– Kyllä tämä on oikea unelmien kesätyö. Minua ei haittaa, vaikka työskentelenkin pääasiassa yksinäni. Aina maanantaisin menen Laitilan kaupungintalolle, jossa saan alkavalle viikolle laaditun tehtävälistan.

Kesäkuun loppuun kestävän somettajantyönsä jälkeen Mette lähtee viikoksi rippileirin isoseksi. Loppukesälle on vielä tiedossa avustajan paikka parilla 4H-leirillä.

Kuntoilua harrastava Mette viihtyy kotikaupungissaan hyvin.

– Laitila on oikein kiva kesäkaupunki. Uimarantojakin riittää useita ja ne sijaitsevat lähellä keskustaa.

Parasta kesäsomettajan työssä on Metten mielestä vaihtelevuus ja se, että hän pääsee näkemään paljon erilaisia, hänelle itselleenkin uusia paikkoja.

– Erilaisten ihmisten kanssa jutteleminen on myös todella mukavaa, hän hymyilee.