Michael Monroe tarjoilee uunituoreita rock-kappaleita Raumalla – levynjulkaisukeikat Dominossa ja Tavastialla

Michael Monroe esiintyy tulevana viikonloppuna Raumalla ja Helsingissä levynjulkaisukeikkojen merkeissä.

Dominon räppäreiden värittämä keikkasyksy kääntyy tulevana perjantaina päälaelleen, kun lavalle saapastelee rokkikukko Michael Monroe yhtyeineen. Keikka on erityinen myös siksi, että samaisena päivänä julkaistaan One man gang -nimeä kantava levy.

– Vaikka korvatulehdus tässä onkin vaivannut, on tosi hyvä fiilis lähteä levynjulkaisukeikoille. Saimme aikaan hyvän kokonaisuuden ja vahvan levyn, Monroe kehuu.

Kulunut viikko on pitänyt sisällään paljon promoa ja haastatteluita, jotka siivittävät Monroen yhtyeineen kiertueelle: perjantaina Rauman Domino, lauantaina Tavastia Helsingissä ja ensi viikolla Euroopan-kiertueelle, josta matka jatkuu joulukuussa Japaniin.

– Suomessa on toki omanlaisensa fiilis keikkailla ja yleisö on ainutlaatuista. Joka maassa on omat juttunsa, mutta fanit ovat aina faneja ja hyvä fiilis seuraa kaikkialla, Monroe kuvailee.

– Meillä on myös joukko suomalaisia faneja, jotka seuraavat meitä maailmakiertueelle. Siitä iso kiitos – katsomossa on mukava nähdä tuttuja kasvoja paikasta riippumatta, hän jatkaa.

Raumakin on miehelle tuttu keikkapaikka.

– Aiemmin on soitettu Raumanmeren juhannuksessa. Siellä on ollut aina hyvä keikka ja vibat, hyviä muistoja, Monroe summaa.

Perjantaina yleisölle esiteltävä One man gang -albumi pitää sisällään kaikkiaan 12 kappaletta.

– Äänitimme yhteensä 18 biisiä, joista 12 parasta pääsi levylle. Kokonaisuus on vahva; punainen lanka pysyy käsissä koko ajan, vaikka levyllä onkin vaihtelua ja erityylisiä mukavia korvanamuja.

– Bändissä kaikki säveltävät ja levylle päätyvät parhaat kappaleet tekijästä riippumatta. Tämä on toinen levy, jolla on täsmälleen sama bändin kokoonpano. Olemme hitsautuneet hyvin yhteen ja kemia välillämme on loistava, Monroe kuvailee.

Hän tunnustaa olevansa musiikin ja esiintymisen suhteen perfektionisti.

– Koskaan ei voi olla liian hyvä. Vaikka keikka olisi mennyt kuinka hyvin, jotain voi tehdä aina paremmin. Kehittymisen halu pitää tällä alalla nälkäisenä ja se myös palkitsee, Monroe kuvailee.

Tavoitteena on keikkailla ympäri maailman One man gang -kiertueella seuraava vuosi tai pari: ”Niin pitkään kuin mahdollista.”

Monroe odottaa innolla kaikkia tulevia keikkoja, mutta muutama poikkeuksellisen kiinnostava kohde sisältyy tämänkertaiselle kiertueelle kahden Suomen-levyjulkkarikeikkojen jälkeen.

– On hauska päästä soittamaan esimerkiksi Pariisiin, siellä emme ole kauheasti soittaneet. Saksassakaan emme ole vielä esiintyneet tarpeeksi, ja Lontoon keikka on yleensä aina poikkeuksellisen maaginen.

– Jokainen keikka on meille tärkeä, ja tavoitteena on, että jengi lähtee keikoilta hymyssä suin.

Rauman-keikalle Michael Monroe lupaa energistä ”täältä pesee -meininkiä”.

– Jos tykkää hyvästä musiikista, positiivisesta energiasta ja melodisista kappaleista, täältä pesee.

– Soittamamme musiikki ei poistu muodista. Se on kestänyt läpi ajan testin. Nähdään Raumalla! Monroe huikkaa.

Michael Monroe levynjulkaisukeikalla yökerho Dominossa perjantaina 18.10.