Michelin-opista kotikaupunkiin kahvila-leipomoyrittäjäksi

Hanna Kukkaro pyörittää nyt Raumalla kahvilan lisäksi gluteenitonta leipomoa.

| Päivitetty

Raumalainen leipuri-kondiittori Hanna Kukkaro on ollut innokas leipoja lähes koko ikänsä.

Ravintolakokiksi valmistunut nuori nainen lähti vajaa kymmenen vuotta sitten Kaliforniaan au pairiksi ja pääsi siellä varsinaisen työnsä ohessa tutustumaan myös leipomon pyörittämiseen.

– Se oli italialainen leipomo, jossa tein palkatonta työtä noin neljä tuntia päivässä, pelkästä mielenkiinnosta alaa kohtaan, Hanna naurahtaa.

Raumalle palattuaan hän pääsi paikalliseen leipomoon oppisopimuskoulutukseen.

Veri veti kuitenkin maailmalle takaisin, ja vuonna 2016 Hanna Kukkaro lähti takaisin Kaliforniaan.

Napa Valleyssä hänelle tarjoutui mahdollisuus päästä töihin legendaarisen keittiömestari-ravintoloitsija Thomas Kellerin omistamaan leipomoon.

Keller on ensimmäinen ja ainoa amerikkalaissyntyinen keittiömestari, joka on pystynyt säilyttämään useita kolmen Michelin-tähden tähtiluokituksia.

Hänen omistuksessaan on ravintoloiden lisäksi hienostuneita ranskalaistyylisiä leipomoita, jotka sijaitsevat eri puolilla Yhdysvaltoja.

– Asuin Napassa kolmen tähden Michelin-ravintolan piharakennuksessa ja työskentelin leipomossa, jossa on erilliset osastot leiville ja konditoriatuotteille.

Hanna erikoistui muiden muassa ranskalaisten macarons-leivonnaisten valmistamiseen, sillä leipomossa tehtiin niitä viikossa noin 10 000 kappaletta.

Vuoden mittaisen Kalifornia-pestinsä jälkeen Hanna Kukkaro tuli taas takaisin kotikaupunkiinsa ja pääsi töihin Café Passioniin kakkujen tekijäksi.

Viime syyskuun alusta lähtien hän on ollut Café Passionin omistaja.

– Jatkamme hyvin pitkälti entisen yrittäjän aloittamalla konseptilla, eli runsaalla ja vaihtuvalla salaattibaarilla, täytetyillä uuniperunoilla sekä tietenkin herkullisilla leivonnaisilla. Jatkossa panostamme vieläkin enemmän kakkupuoleen sekä erikoiskahveihin. Lounaalle on tulossa myös keittovaihtoehto.

Hanna pitää tärkeänä sitä, että kaikki hänen kahvilassaan myynnissä olevat tuotteet on valmistettu alusta alkaen itse.

Aamuvarhain töihin tuleva leipuri ryhtyy ensi töikseen valmistamaan pullia ja salaattisämpylöitä, jotta kaikki olisi uunituoretta, kun kahvila aamukahdeksalta aukeaa.

Café Passionin sisustus on käynyt Hannan käsissä läpi pienen pintaremontin, ja kesäksi hän aikoo ehostaa Keskuspuistoon avautuvaa kahvilaterassia.

Hanna Kukkaro aloitti hiljakkoin Uotilan keskustassa sijaitsevassa vanhassa liikekiinteistössä leipomon, joka on täysin viljaton.

– Valmistamme siellä gluteenittomia tuotteita tietysti kahvilan tarpeisiin, mutta myös asiakastilauksia. Lähipäivinä avaamme verkkokaupan, josta leivonnaisia on helppo tilata. Myös tänne kahvilaan on tulossa esite tilausvalikoimamme tuotteista.

Hannan mukaan lähes kaikki kahvilan leivonnaiset ovat jo lähtökohtaisestikin gluteenittomia.

– Tosin niistä ei kyllä maun perusteella pysty sanomaan, ovatko ne viljattomia vai eivät, hän hymyilee.

Liike-elämässä tapahtuu -juttusarjassa kerromme Rauman seudun yritysten kuulumisia.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut