Miljoona Mikrosirua -kampanja saapuu Raumalle

Miljoona Mikrosirua -kampanja tulee Raumalle 7.6. Eläintarvike Sydämesi Asialla -kotimyymälään. Tilaisuuteen pitää ilmoittautua ennakkoon. Kuva: Arkisto / Esa Urhonen

Suomessa katoaa joka vuosi tuhansittain eläimiä, jotka toimitetaan löytöeläinkotiin, kun niiden omistajasta ei ole tietoa.

Jos eläin olisi tunnistusmerkitty, sen omistaja saataisiin nopeasti selville ja eläin pääsisi kotiinsa. Sitä ei tarvitsisi pitää pitkiä aikoja löytöeläinkodissa.

Vuonna 2017 alkaneessa Miljoona Mikrosirua -projektissa on tähän mennessä tunnistusmerkitty ja rekisteröity jo yli 10 000 eläintä.

Kampanja saapuu Raumalle ensi viikon sunnuntaina 7. kesäkuuta.

Sirutus tapahtuu kello 11–15 Uotilassa Eläintarvike Sydämesi Asialla -kotimyymälässä, jonne eläimen omistajan toivotaan ilmoittautuvan ennakkoon.

Tunnistusmerkittäväksi voi tuoda kennelnimettömän kissan, koiran tai kanin. Työ tehdään omakustannehintaan, veloituksena on vain sirun ja rekisteröinnin hinta.

Kaikkien eläinten tunnistusmerkintä rekisteröinteineen maksaa 3 euroa. Tässä tapahtumassa 40 ensimmäistä sirua tarjoaa Casper-koira.

Sirun asettaminen on rokotusta vastaava, yksinkertainen toimenpide, ja siruttajat ovat eläinlääkärin kouluttamia.
Eläimen ihon alle asetettu mikrosiru rekisteröidään kansalliseen tietoturvalliseen rekisteriin Siruhaku.fi.

Miljoona mikrosirua Raumalla su 7.6. klo 11–15 Eläintarvike Sydämesi Asialla, Peltomaantie 4, Uotila. Ajanvaraukset ennakkoon: elaintarvike1@gmail.com.
www.miljoonamikrosirua.fi ja FB Miljoona Mikrosirua.