Minidinalla ja Musadinalla on eri hevi keikka torstaina – nuoret laulajat astuvat isolle areenalle Raskasta Joulua -konsertissa

Jannajemina Salmela, Margaux Courboin, Rosa-Maria Borm, Ella-Leena Huhtakallio ja Josefiina Sosala laulavat Rauman musiikkiopiston Musadinassa. Ryhmä vahvistaa Raskasta Joulua -konsertissa laulavaa Minidinaa. Kuva: Maarit Anttila

Hevimusiikki ei ole kovin tuttu käsite Rauman musiikkiopiston Musadina-ryhmälle. Heviä ei löydy heidän suosikkilistoiltaan, mutta laulajilla ei ole mitään sitä vastaan, että he pääsevät samaan konserttiin hevimuusikoiden kanssa.

– Jännittävää, eiks niistä osa ole julkkiksia?

– Siellä tulee olemaan paljon yleisöäkin!

Kuuden hengen lauluryhmä on lapsikuoro Minidinan vahvistus torstain Raskasta Joulua -konsertissa Rauman jäähallissa, jossa lavalle nousee liki 30 nuorta laulunharrastajaa.

Musadina koostuu Minidinassa lopettaneista laulajista, jotka eivät kuitenkaan vielä ole valmiita laulamaan yläkoulun ja lukion Melodina-kuorossa.

Suomen kärkikastin hevilaulajien joulukonserttikiertueella on tänä vuonna mukana paikallisia lapsi- ja nuorisokuoroja.

Raskasta Joulua -kiertue viettää 15-vuotisjuhlaansa, ja sen kunniaksi koko show on uudistettu.

– Musiikkiopistolta kysyttiin jo keväällä halukkuutta osallistua konserttiin. Ensimmäinen ajatus oli, että se on mukava, uusi kokemus lapsille: he pääsevät esiintymään suuren yleisön edessä. Musiikki tosin tulee todennäköisesti niin kovaa ja korkealta, että meillä pitää olla korvatulpat korvissa, sanoo Mini- ja Musadinaa johtava Kerttu Rapala.

Musiikkiopiston kuorolla on konsertissa yksi kappale, jonka se esittää yhdessä artistin kanssa. Artistia ei saa paljastaa etukäteen, ei myöskään esitettävää joululaulua.

Vaikka konsertissa mennään raskaassa hengessä, lasten laulu soi Raskasta Joulua -konsertissakin heleästi ja kirkkaasti.

– Meillä on artistin kanssa soundcheck ennen konserttia torstaina. Se on meille uutta. Miten me kuorona kuulumme ja miten me kuulemme artistin. Joululaulua ei sinänsä ole tarvinnut kovin paljoa harjoitella, sillä se on helppo laulettava, Rapala sanoo.

Kuorolla on torstaina edessä pitkä ilta, sillä harjoitukset ovat jo kello 16.30, mutta esiintyminen vasta kello 21.20.

– Se on aika myöhään ajatellen kuorolaisia, joista pienimmät ovat vasta 5–7 -vuotiaita.

Raskasta Joulua on vuodesta toiseen ollut äärimmäisen suosittu, eikä tämä vuosi tee poikkeusta. Kiertueelle on myyty jo yli 40 000 lippua, ja konserteista viisi on loppuunmyytyjä.

Juhlavuoden konsertti koostuu kappaleista koko Raskasta Joulua -historian ajalta. Shown ensimmäinen puoli on tarinallinen ja toisella puolikkaalla musiikki raikaa voimalla.

Uudistetun show’n ovat suunnitelleet konserttikonseptin kehittänyt Erkka Korhonen yhdessä nykysirkusta, tanssia, teatteria, oopperaa ohjanneen ja koreografioineen Minna Vainikaisen kanssa.

Rauman konsertin solisteja ovat Antony Parviainen (Psychework), Marko Hietala (Nightwish, Tarot), Floor Jansen (Nightwish), JP Leppäluoto (ex. Charon) jaTommy Karevik (Kamelot).

Raskasta Joulua Kivikylän Areenalla 28.11.