Mira rohmusi äänet Vuoden raumalainen -äänestyksessä

Jo ehdolle pääseminen Vuoden raumalainen -äänestykseen oli Mira Ojalalle iso kunnia, mutta yleisöäänestyksen voitto tuntui vielä entistäkin makeammalta. Kuvat: Pekka Lehmuskallio

Mira Ojala oli lähdössä Helsingistä kotiinsa Raumalle, kun kaveri soitti ja aloitti puhelun: "Tiesitkö, että olet ehdolla..."

– Ehdin jo ajatella, että hän tarkoittaa Big Brotherin Kultainen Venla -ehdokkuutta, mutta lause jatkuikin Vuoden raumalainen -ehdokkuudella. En olisi ikinä uskonut, että pääsen ehdolle, saatika että tulen valituksi, Mira kuvailee tuntemuksiaan.

Vuoden 2019 raumalaista valittaessa ääniä annettiin kaikkiaan 5 623 kappaletta. Näistä Mira keräsi yli 30 prosenttia.

Hinnerjoelta kotoisin oleva nuori nainen muutti Raumalle parturikampaajan opintojen perässä 11 vuotta sitten. Sittemmin hän on ehtinyt viimeistellä tradenomiopintonsa melkein maaliin ja tullut raumalaisille tutuksi esimerkiksi Run out -pakohuoneiden valvojana ja baarimikkona Dominon tiskin takaa.

– Minulle syntyi Raumasta heti muutettuani sellainen lämmin olo. Paikoista tuli nopeasti tuttuja ja täällä voi luottaa siihen, että menee minne vain, tuttuja kyllä tulee vastaan, Mira kuvailee.

Hän toi kotikaupunkiaan esille myös viime syksynä Big Brotherissa viettämänsä kuusiviikkoisen aikana. Talossa hukkaan menneestä Raum Rome Paris -paidasta meinasi syntyä loppumetreillä suoranainen kalabaliikki.

– Sinä iltana kaikki asukkaat olivat häätöuhan alla, joten kaikkien piti pakata matkalaukkunsa mahdollista häätöä varten. Huomasin pakatessani, että Rauma-paita ei ollut laukussani. Sen oli täytynyt mennä vahingossa jonkun muun laukkuun, Mira kertoo.

Kun Mira tuona iltana häädettiin talosta, hän ilmoitti kilpailukoordinaattorille, ettei lähde Helsingistä takaisin Raumalle ennen kuin paita talosta löytyy.

– Isoveli joutui lopulta kuuluttamaan taloon jääneet asukkaat kolmesti etsimään paitaa tavaroistaan, kunnes se löytyi Kristianin tavaroiden joukosta, Mira kertoo nyt jo nauraen.

Asukkaille on näillä näkymin kevään edetessä luvassa Miran vetämä henkilökohtainen Rauma-opastus.

– Meillä on ollut suunnitelmissa, että talossa olleet tulisivat Raumalle vierailulle huhtikuussa, Mira kertoo.

Vuoden raumalainen -titteli tulee pääsemään ainakin Miran CV:hen esille, mutta tulevan muuton vuoksi kunniakirjan sijoituspaikka on vielä päättämättä.

Valtakunnallisesta tv-näkyvyydestä huolimatta Mira on saanut olla Raumalla rauhassa.

– Prismassa voi tulla joku pidempi katse, että mistäs tuo onkaan tuttu. Raumalla saa kuitenkin olla enemmän rauhassa kuin muissa isommissa kaupungeissa, Mira kuvailee.

Jos tilaisuus tarjoutuisi, Mira olisi valmis lähtemään Big Brotheriin uudelleen.

– En ole koskaan ollut ujo, mutta koen että olen nyt rohkeampi uusissa tilanteissa. Ja onhan talossa vietetty aika sellainen, jota ei saa mistään muualta.

Vuoden raumalainen 2019 TOP5

  1. Mira Ojala 1 808
  2. Niina Koivisto 875
  3. Ville Heinola 605
  4. Sanni Salmenoja 551
  5. Kaija Savunen 485

Lisää aiheesta

Vuoden raumalaista äänestetty vuodesta 1984 - ketkä kaikki ovat tittelin saaneet?

"Ristus mikä reissu!" – Miran kuusiviikkoinen BB-taival tuntui kuudelta kuukaudelta

Miran BB-taival kesti kuusi viikkoa: "Paljon Miraa jäi puuttumaankin, koska talon ihmiset olivat niin eri maailmasta kuin mun läheiseni"

Raumalainen Mira asteli Big Brother -taloon: "Tää on niitä harvoja hetkiä, kun mä menen sanattomaksi"