Mökkitie Records ja Danny yhteistyöhön: "Tunnen suurta tyydytystä ja onnellisuutta"

Mökkitie Records on solminut levytyssopimuksen musiikkineuvos Ilkka “Danny” Lipsasen kanssa.

Mökkitie Recordsilla Danny on saanut aisaparikseen lauluntekijä Janne Rintalan. Kaksikko on käynyt pitkään keskusteluja tulevasta materiaalista ja kappaleita on työstetty jo toista vuotta. Tulevasta ensimmäisestä julkaisusta tiedotetaan levy-yhtiön mukaan pian.

– Tunnen suurta tyydytystä ja onnellisuutta, kun saan Jannen tekstien kautta katsoa elämää Suomessa ja tulkita hänen musiikkiaan suomalaisille. Saan jälleen kerran olla tekemässä musiikkia kanssaihmisilleni tämän aikakauden mestarismiehen kanssa. Jannen myötä olen saanut astua mestarillisen tarinankertojan kyytiin. Hänen laulunsa herättävät ajatuksia, tunteita ja tunnelmia uudella tavalla, mikä on tärkeää tulkitsijalle. Sanat ovat laulajalle kuin savi kuvanveistäjälle – laulaja saa puhaltaa niihin hengen, Danny sanoo.

Danny on tehnyt musiikkia jo seitsemällä vuosikymmenellä – hänen ensimmäinen levytyksensä East Virginia oli The Islandersin kanssa Scandia-Musiikille keväällä 1964. Vuosikymmenten varrella Danny on työstänyt musiikkia Suomen parhaiden tekijöiden kanssa: Jukka Kuoppamäen, Juha Vainion, Esko Linnavallin, Veikko Samulin, Pertsa Reposen, Vexi Salmen, Jaakko Salon, Kassu Halosen... Dannyn suurimpia hittejä ovat muun muassa Kauan, Kesäkatu, Tuuliviiri, Kuusamo, Tahdon olla sulle hellä sekä Tämä taivas, tämä maa.

Warner Music Finlandin alaisuudessa toimiva levymerkki Mökkitie Records perustettiin vuonna 2012 Arttu Wiskarin lyötyä itsensä läpi singleillään Mökkitie ja Tuntematon potilas. Vuosien aikana Mökkitie Records on kasvanut, ja sen artisteja ovat muun muassa Arttu Wiskari, Erika Vikman, HesaÄijä, Pasi ja Anssi sekä Faija.