Monipuolisuutta leveälle penkille - Aapeli Alanen on yksi liiganousija Korihaiden uusista kasvoista

Aapeli Alanen on yksi Korihaiden nuorista ja nälkäisistä pelaajista. Kuva: iiro Lehtonen

Takaisin Korisliigaan nousseen Korihaiden harjoitusottelut menivät tuloksellisesti mallikkaasti, sillä uusikaupunkilaiset voittivat kaikki seitsemän treenipeliään. Harjoituspelit ovat myös näyttäneet, että Korihailta löytyy penkiltä vastauksia moneen tilanteeseen.

Yksi vaihtomiehistön monipuolisimmista pelaajista on vuonna 1996 syntynyt Aapeli Alanen. 201-senttinen pelaaja viihtyy pituudestaan huolimatta mieluusti jopa kakkospaikalla takamiehen roolissa.

– Meillä oli A-junnuissa niin iso joukkue, että pelasin siellä pelintekijänäkin. En ole ikinä kokenut tarpeelliseksi siirtyä isompien pelaajien rooliin, vaikka nelospaikka minulta myös luonnistuu, Namika Lahden kasvatti toteaa.

Alanen uskoo, että Korihaissa hänellä on eniten annettavaa monipuolisuutensa vuoksi puolustuspäässä, vaikka hänellä riittää repertuaaria tarvittaessa myös hyökkäysratkaisuihin.

– Paljon se pituusero helpottaa puolustamisessa, kun pystyy häiritsemään heittoja. Toki pienemmät miehet voivat olla vikkeliä, silloin pitää olla vähän viisas.

Säännöllisesti juniorimaajoukkueita edustaneella lupauksella on käynyt kahdella viime kaudella erittäin huono tuuri seurojensa suhteen. Edelliskaudella hänen kasvattajaseuransa ajautui konkurssiin, viime kaudella Loimaa Bisons.

– Toivottavasti tänä vuonna ei käy niin, Alanen naurahtaa.

Loimaalle Alanen siirtyi testatakseen tasonsa mahdollisimman kovassa seurassa. Hän tiesi, että edessä oli peliminuuttien hakemisen ykkössarjan farmijoukkue Forssan Koripojista.

– Se oli vähän uusi kokemus, että Loimaalla harjoituksissa oli enemmistö jenkkejä. Siellä mentiin koko ajan kauhealla temmolla eikä koskaan päässyt helpolla.

Uuteenkaupunkiin elokuussa muuttanut Alanen on nauttinut elämästään uudessa kotikaupungissa, jonka hän kokee löytävänsä melkein kaiken mitä pitääkin.

– Juuri torstaina sain armeijan Santahaminan urheilukoulussa suoritettua loppuun ja pääsin täysillä keskittymään koripalloon ensimmäistä kertaa elämässäni.

– Siitä tulee oikeastaan helpottunut ja vapautunut tunne. Ei tarvitse kauheasti stressata mistään, kun ei ole mitään muuta takaraivossa vaikuttamassa, Alanen naurahtaa.

Viime kaudelta tuttuja kasvoja joukkueen riveissä taas ovat Mikko Jalonen, Mikael Herbert, Valtteri Hyytinen, Eero Lehtonen, Vesa-Pekka Laine sekä amerikkalaiset Reginald Bratton ja Marcus Van.

Alasen lisäksi Korihaiden uusia nimiä ovat jenkkivahvistukset Dominique Lee ja Emmanuel Holloway sekä keskiviikkoisen avausvastustajan Lapuan Kobrien riveistä siirtynyt Panu Peltokangas.

– Onhan tässä pieni ekstralataus, kun puolet on ainakin tuttuja. Paljon on pelaajia vaihtunutkin, Peltokangas pohtii Korihaiden ennakossa.

– Yksilötaitoon siellä on menestys nojannut edellisillä kausilla, ei niinkään joukkuehienouksilla. Sillä on koetettu pärjätä, hän tietää.

Taitoa odottaa Kobrilta löytyvän myös Korihaiden päävalmentajana jatkava Jarno Nikula.

– Hienoa päästä aloittamaan sarjakausi ja heti mennäänkin kovaa, kun pelejä on paljon lokakuussa. Mielenkiintoista peliä odotan keskiviikolta. Mitään videomateriaalia vastustajasta meillä ei ole, mutta kyllä sieltä taitoa löytyy, Nikula aprikoi.

Hyvä alku onkin haiparvelle tärkeä, sillä joukkueen kapteeni Mikko Jalonen linjasi nousijan tavoitteeksi pudotuspelien kotiedun tavoittelun.

Korisliigan avausottelu Korihait–Kobrat Pohitullin palloiluhallissa kello 18.30

Lisää aiheesta

Mikael Herbertistä ennustetaan Korisliigan läpimurtopelaajaa