Monnankadulle on tulossa pub-ravintola - kertaalleen asunnoiksi muutettu liiketila palaa vanhaan käyttöön

Jos asiat lutviutuvat suunnitellusti, avaa uusi pub ovensa syksyllä. "Aina tarvitaan jotain uutta. Tästä tehdään kotoisa ja tunnelmallinen paikka. Ei tarvitse enää lähteä keskustaan juhlimaan, missä osa paikoista on aika lailla hiljentynyt", Aki Jalonen kuvailee. Kuva: Ari Anteroinen

Pitkän linjan ravintolayrittäjä ja useita kiinteistöjä Raumalla omistava Aki Jalonen on suunnittelemassa pub-ravintolaa omistamaansa kiinteistöön osoitteeseen Monnankatu 20. 

Paikassa on aikanaan toiminut Monnan Pub ja sittemmin Korkkipub.

– Yhdeksäntoista vuotta sitten meni vanha paikka kiinni, ja tilat remontoitiin kolmeksi asunnoksi, Aki Jalonen kertoo.

Jalosen mukaan Rauman kaupungin yleinen tilanne on muuttumassa ja vuokra-asuntojen kysyntä vähenemässä.

– Tässä pitää jotenkin ennakoida tulevaa. Asunnot olisi pitänyt muutenkin remontoida. Minulla oli tässä kaksi vaihtoehtoa. Joko asuntojen kunnostus tai tilojen muuttaminen takaisin ravintolakäyttöön.

Jalonen ei kiistä haistaneensa niin sanotusti markkinarakoa, kun muutaman sadan metrin päässä oleva Seitsemän Meren Baari sulkee syksyllä ovensa, ja rakennus puretaan Osuuskauppa Keulan uudisrakennuksen alta. Tilalle on tulossa moderni S-Market.

Seitsemän Meren Baarin yrittäjä Kristian Spännäri ei lähde kommentoimaan, onko baarilla katsottuna jo uutta paikkaa vai loppuuko toiminta tyystin.

– Jatkosuunnitelmat eivät ole vielä varmoja. Palataan myöhemmin asiaan, Spännäri toteaa.

Monnankatu 20:ssa on tarkoitus muuttaa kolme alakerran asuntoa ravintolatiloiksi. Rakennuslupaa haetaan myös terassille.

Tulevan pubin naapurustolle on mennyt kaupungin rakennusvalvonnan kautta tieto muutoksesta. Ainakin puheissa eivät kaikki tahot ole tyytyväisiä uuteen naapuriin. Joskin myönteisiä kommenttejakin on kuultu.

Aki Jalonen uskoo, ettei kaupungilla ole mitään projektia vastaan, sillä kyseinen rakennus on kaavoitettu asuin- ja liikekiinteistöksi.

– Hanke ei siis ole kaavan vastainen, hän korostaa.

Jos asiat lutviutuvat suunnitellusti, avaa uusi pub ovensa syksyllä.

– Aina tarvitaan jotain uutta. Tästä tehdään kotoisa ja tunnelmallinen paikka. Ei tarvitse enää lähteä keskustaan juhlimaan, missä osa paikoista on aika lailla hiljentynyt, Aki Jalonen kuvailee.

Tulevan pubin nimen ja mahdollisen vastuuvetäjän Jalonen pitää vielä tässä kohdin salaisuutena.