Mustan pitsin yönä sittenkin meininkiä – musiikkia kuullaan muun muassa Einiltä ja Maustetytöiltä

Mustan pitsin yönä keikkoja pystyy seuraamaan sekä livenä keskustassa että osan myös kotisohvalta striimattuna.

Pitsiviikon ohjelmallisuudet ehdittiin jo peruuttaa koronan vuoksi, ja Mustan pitsin perjantaille kasattiin korvaavaksi viihteeksi verkkoon yhdeksäntuntinen livelähetys.

Kun ensi viikon perjantai lähestyy, sieltä täältä on alkanut kuulua viestiä myös siitä, että kaupungillakin tapahtuu.

Aivan keskiössä eli kauppatorilla vietetään illanistujaisia, joita tähdittävät Eini sekä Puppe and the boys.

Anssi Kelaakin toritapahtumaan haviteltiin, mutta artisti esiintyy samaisena päivänä Turussa, eikä aikatauluja saatu näin ollen sopimaan Rauman-visiitille.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyt illanistujaiset noudattelevat tänä vuonna hyväksi havaittua kaavaa: Rauman kauppatori muuttuu anniskelualueeksi ja torin täyttävät pitkät pöytärivistöt.

– Toivomme että ihmiset lähtevät liikkeelle keskustaan ja viihtymään yhdessä. Pöytää ei tarvitse varata etukäteen, vaan paikan päällä voi etsiä istumapaikan ja kattaa ruuat tarjolle, kertoo Rakastunut Raumaan -toiminnan puheenjohtaja Pekka Palmu.

Omat alkoholijuomat eivät ole alueella sallittuja, mutta omien ruokaeväiden kanssa torille voi saapua tai vaihtoehtoisesti illallisen eväät voi napata take away -tyyliin mukaan paikallisista ravintoloista. Lapskoussia myydään myös torilla.

Myös liikkeissä riittää vilinää iltamyöhään, kun monet Rakastunut Raumaan -jäsenliikkeet ovat varautuneet palvelemaan ainakin kello 23 asti.

– Uskomme ihmisten olevan liikkeellä, vaikkei Mustaa pitsiä nyt järjestetäkään, sanoo Palmu.

Mustan pitsin yön keikat

  • KAUPPATORI: Kello 16–22 illallistajia torilla viihdyttävät DJ, Puppe and the boys ja Eini. Vapaa pääsy, ei pöytävarauksia.
  • VANHAN RAUMAN KESÄPIHA: Livemusiikki raikaa myös ensi viikolla avautuvalla Vanhan Rauman kesäpihalla, jossa perjantaina esiintyy Maustetytöt. Tein kai lottorivini väärin -hitillä ihmisten tietoisuuteen edelliskeväänä singahtaneen duon keikalle on vapaa pääsy.
  • BRUMMI: Karjalankadulla Kulttuurikuppila Brummissa vietetään perjantaina Iskelmälive-iltaa, jossa esiintyy Mika Peltoniemi orchestra. Tanssitunnelmiin pääsee sekä paikan päällä Brummissa että myös lähetetyn livestriimin kautta.
  • PITSIVIIKKO LIVE: Pitsiviikon livelähetys starttaa Rauman kaupungin Youtube-kanavalla kello 15. Yhdeksäntuntinen lähetys pitää sisällään paljon musiikkia muun muassa Aarne Pelkoselta, Lauluyhtye Myytiltä, Lauri Ketoselta ja Anni Rapalalta. Näitä esityksiä ei voi seurata missään livenä, vaan ainoastaan verkossa.

Lisää aiheesta

Vanhan Rauman kesäpiha herää ensi viikolla eloon