Nälkäpäivä lähestyy – uhraisitko muutaman tunnin ajastasi hyvälle asialle?

Viime vuonna Nälkäpäivä-keräykseen osallistui Raumalla yhteensä 120 henkilöä hädänalaisten ihmisten auttamiseen. Kuva: SPR

Suomen Punaisen Ristin Rauman osasto kutsuu kaikki mukaan lipas- ja digikerääjiksi valtakunnalliseen Nälkäpäivään, joka järjestetään 23.–25. syyskuuta.

Nälkäpäivänä kerätään varoja SPR:n katastrofirahastoon, josta autetaan katastrofien ja konfliktien uhreja Suomessa ja maailmalla.

Lipaskerääjiä ja limpunmyyjiä tarvitaan kahden tunnin vuoroihin kauppakeskuksiin, mutta jo yksikin tunti kerääjänä on merkittävä apu. Kerääjänä kuka tahansa voi auttaa pelastamaan ihmishenkiä.

Esimerkiksi 15 eurolla saadaan hygieniapaketti perheelle kuukauden tarpeisiin.

Viime vuonna keräykseen Raumalla osallistui yhteensä 120 henkilöä hädänalaisten ihmisten auttamiseen.

– Huolehdimme siitä, että keräys järjestetään myös tänä vuonna koronaturvallisesti. Nälkäpäivään voi tietysti osallistua myös digitaalisesti. Kerääminen on helppoa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Aiempien vuosien kerääjät ovat sanoneet, että keräämisestä tulee todella hyvä mieli. Haluamme toivottaa kaikki tervetulleiksi keräämään. Aiempaa kokemusta ei tarvita, kertoo Punaisen Ristin Rauman osaston keräysjohtaja Erkki Hammar.

Lipaskerääjäksi voi ilmoittautua Rauman osaston Pasi Suomiselle, puk@luukku.com tai puh. 050 059 8928. Digikerääjäksi voi ilmoittautua osoitteessa www.nälkäpäivä.fi