Nälkäpäiväkeräys alkaa tällä viikolla – oman lippaan voi noutaa tiistaina, ja kerääjiä liikkuu kauppojen käytävillä loppuviikosta

SPR:n Rauman-osaston keräysvastaavat Pasi Suominen ja Erkki Hammar ottavat jatkuvasti vastaan ilmoittautumisia Nälkäpäivä-kerääjäksi. Kuva: Joonas Brandt/SPR

Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäiväkeräys järjestetään Raumalla torstaista lauantaihin 28.–30. syyskuuta.

Nälkäpäivänä kerätään varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon, jonka kautta Punainen Risti auttaa yhteisöjä varautumaan kriiseihin niin Suomessa kuin maailmallakin.

Punaisen Ristin Rauman-osasto etsii kerääjiä Nälkäpäivään. Lipaskerääjänä jokainen voi auttaa, ja keräyksen voi perustaa myös verkossa.

Nälkäpäivänä kerättyjä varoja ei sidota ennalta tiettyyn kohteeseen, jotta niillä voidaan auttaa nopeasti siellä, missä apua kulloinkin tarvitaan.

Lipaskerääjäksi voi tulla myös noutamalla tiistaina 26.9. klo 17–18 välillä oman lippaan Pikku-Jumbosta (Valtakatu 10).

Juttu jatkuu faktalaatikon jälkeen.

Näissä paikoissa punaliivisiä liikkuu

Punaliivisiä Nälkäpäivä-kerääjiä liikkuu Rauman kauppakeskuksissa ja seuraavissa myymälöissä:

  • Prisma, Citymarket, S-market Äyhö, 28.–29.9.2023 klo 9-19 ja lauantaina 30.9.2023 klo 9–17
  • PickNPay, 28.–29.9.2023 klo 9-19
  • S-Market Kehätie, K-Supermarket Arena ja S-market Kortela, 28.–29.9.2023 klo 11-17.

Yksikin tunti on arvokas apu

SPR:n Rauman-osaston keräysjohtaja Pasi Suominen toivottaa kaikki tervetulleiksi keräämään; yksikin tunti kerääjänä on arvokas apu.

Viime vuonna Nälkäpäivä-keräykseen Raumalla osallistui 109 vapaaehtoista lipaskerääjää, jotka keräsivät katastrofirahastoon yhteensä yli 10 000 euroa.

Kerääjäksi voi ilmoittautua Suomiselle (p. 050 059 8928, puk@luukku.com) tai Erkki Hammarille (p. 040 059 0260, erkki@hammar.fi). Lipaskerääjäksi voi tulla myös noutamalla tiistaina 26.9. klo 17–18 välillä oman lippaan Pikku-Jumbosta (Valtakatu 10).

– Lipaskeräys on suosittu vapaaehtoistyön muoto, ja aiemmin kerääjinä olleet vapaaehtoiset ilmoittautuvat mukaan usein myös seuraavana vuonna, Suominen kertoo Rauman-osaston tiedotteessa.

Nälkäpäivä-keräyksen voi kuka tahansa toteuttaa myös digitaalisesti. Digikerääjäksi voi ilmoittautua osoitteessa punainenristi.fi/nalkapaiva. Digikerääjä voi perustaa oman keräyksen ja haastaa ystävät tai työ- ja harrastusporukan osallistumaan. Nälkäpäivä-keräys jatkuu verkossa syys- ja lokakuun ajan.