Neilin esikoisalbumi julki: "Sillon, ku mä olin lapsi, mulla oli yksi unelma: olla laulaja"

Levyjulkkareita juhlitaan ensi kuun puolivälissä Merijakamolla. Kuva: Dina Tähkänen

Nousevan iskelmäpop-artistin Neilin odotettu debyyttialbumi on nyt julkaistu. Yhdeksän kappaleen kokoelmalla käsitellään oman paikan löytämiseen ja rakastetuksi tulemiseen liittyviä teemoja artistin omakohtaisten kokemusten kautta.

Neili toivoo, että hänen musiikkinsa ja tarinansa rohkaisisivat etenkin nuoria uskomaan siihen, että mistä vain voi selviytyä. Saman ajatuksen jakaa myös kirjailija Emma Sofianna Söderholm, jonka kanssa Neili ryhtyi hiljattain yhteistyöhön.

– Sillon, ku mä olin lapsi, mulla oli yksi unelma: olla laulaja. Me oltiin Emman kanssa ystäviä ja hänen unelmansa oli tulla kirjailijaksi. Meidän tiet erkani vuosiksi, kun muutin toiselle puolelle Helsinkiä, eikä me sen koommin kuultu toisistamme. Mutta kun mun esikoissingle Haittaako julkaistiin, löysimme toisemme sattumalta uudestaan Instagramissa. Kävi ilmi, että Emmasta oli tullut kirjailija ja mä olin alkanut tekemään musiikkia. Päätettiin yhdistää meidän voimat, koska kumpikin halutaan auttaa nuoria. Emma teki kirjan, jolle mä tein oman biisin nimeltä Ei kukaan voi mua pelastaa, Neili kertoo tiedotteessa.

Ei kukaan voi mua pelastaa löytyy Neilin nimeä kantavalta, tuoreelta esikoisalbumilta, jonka on tuottanut artistin kanssa läheistä yhteistyötä tekevä tuottaja-artisti Miika Saloranta. Kappaleiden sanoitukset ja sävellykset ovat Neilin käsialaa.

Helsingissä syntyneen, mutta nykyisin Raumalla asuvan Neilin levyjulkkareita juhlistetaan Rauman Merijakamolla 14.5. sekä Helsingin On the rocksissa 22.6.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Raumalta putkahti uusi artistilupaus: Neili tekee biisinsä itse