Neon 2 palasi hetkeksi kimppaan

Rauma

ari.anteroinen@marvamedia.fi

Ylen uudessa We want more -ohjelmassa paluun tekevät Miljoonasade, Don Huonot, Neon 2, Mascara ja Kwan. Avausjaksossa nähdään Neon 2:n tarina.

– Ohjelma sopi meille mainiosti. Piti vaan järjestellä ensiksi minun ja Ressun hässäköitä, kertoo Neon 2:n Jussi Rainio.

Rainio on keikkaillut jo pitkään Ressu Redfordin kanssa. Myös raumalaisrumpali Jari Varjo ja basisti Toni Nuotio soittavat Jussin ja Ressun keikoilla.

– Tämä tuntui mielenkiintoiselta reseptiltä. Miten bändien hommat lähtevät käyntiin vuosien tauon jälkeen? Itseänikin kiinnostaa esimerkiksi Don Huonojen ja Miljoonasateen touhut. Draamaakin on joka bändillä ollut. Luulen, että ohjelma saa hyvin katsojia, Rainio uskoo.

– Espanjassa asuva Rami Alanko esitti ensin vaikeasti tavoitettavaa, mutta suhtautui lopulta hienosti asiaan. Hauska oli saada koko porukka kasaan taas hetkeksi, toteaa Rainio.

Rainio on kertonut avoimesti muun muassa liiallisesta alkoholinkäytöstään hulluina vuosina.

– Olen saanut paljon positiivista palautetta ja myös kannustusta. Nyt on ollut Ressun kanssa kierrellessä helpompaa, ja ei ole tullut läträttyä. Tämä on hieno ammatti, kunhan sen hoitaa kunnolla, Rainio määrittelee.

Ohjelman formaattiin kuuluu myös uusien kappaleiden tekeminen.

– Biisileirillä ei kauan nokka tuhissut, kun saimme taas vanhan masiinan käyntiin. Nyt on yli albumillinen tavaraa valmiina, ja hieman hotsittaisi tehdä joskus ne levylle. Mutta katsellaan nyt rauhassa, Rainio toppuuttelee.

– Keikoille ei Neon 2 lähde. Se on mahdotonta Ramin kuvioiden takia. Ehkä joku yksittäinen spesiaalikeikka voisi olla mahdollinen joskus.

Rainio kertoi Varjon Jarilla olevan loistavat unenlahjat. Toki hän kehuu raumalaista myös erinomaiseksi rumpaliksi.

– Tapasin Jussin ja Ramin 16-vuotiaana. Rami oli jättänyt Tunnu’s Musiikkiin viestin, että hakevat rumpalia. Ei muuta kuin bussilla Laitilaan, muistelee Varjo.

– We want more -ohjelmaa oli hieno tehdä, vaikka liikuttiin minulle vieraalla alueella. En ole mikään puhelias. Editoija teki hyvää työtä ja sai hiljaiset kohdat pois. Rauman kieli kuulostaa kyllä jäätävältä, Varjo naurahtaa.

Varjokin odottaa mielenkiinnolla, mitä muut ohjelmassa olevat bändit kertovat ja tekevät.

– Joka bändillä on ollut omat venkuransa.

NEON 2

albumit Polku (1992), Rivien välistä (1993) ja Viides vuodenaika (1995)

1992 Syksyn Sävel -kilpailun 2. kappaleella Tässä talossa

tunnetuimpia kappaleita myös Polku, Kemiaa ja Ei yksinäinen unta saa

JARI VARJO

Rumpalina bändeissä Red Label, Nefernefer, Bohemia, Neon 2 ja Wärtzilä. Soittanut myös Tommi Läntisen Jussu Pöyhösen ja Jussin & Ressun kokoonpanoissa sekä erilaisissa tv-jutuissa.

Työskentelee oppisopimuksella Rauman nuortenpajassa

We Want More TV 2:ssa

Yhteensä 9 jaksoa. Neon 2 -jakso 13.9.

Suora loppukonsertti Barona Areenalta 8.11.