
Toimitukseen tuli myös lukijamme nettilöytö. Tekijä on tällä kertaa tv-keittiöiden megatähti, englantilainen Nigella Lawson.
Lukija löysi ohjeen Nigellan Facebook-sivulta ja totesi, että nyt taisi vihdoinkin löytyä se paras muffinsiresepti. Tässä ohjeessa yhdistyvät kulahtaneet banaanit ja vaivattomuus. Sama resepti on itse asiassa bongattu myös Raumalaisen toimituksen kokkikerholaisten keskuudessa, joten suosituksia tulee täältäkin.
Taikinaa ei tarvitse vispata ja vaivata vaan kaikki sekoitetaan iloisesti yhteen.
Lopputulos on kuohkea, kostea, banaaninen ja suklainen. Vaikka alkuperäisessä ohjeessa ei suklaata ollutkaan (ainoastaan kaakaojauhetta), lisäsi lukijamme sitä taikinaan. Tumma suklaa ainakin toimii hyvin, miksei myös esimerkiksi kaakaorouhe.
Nigellan banaani-suklaamuffinssit
3 hyvin kypsää banaania
125 ml kasvisöljyä
2 isoa kananmunaa
100 g fariinisokeria (myös ruokosokeri käy)
225 g vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhoa
1 tl tl ruokasoodaan
(rouhittua tummaa suklaata tai kaakaorouhetta maun mukaan)
Aseta uuni 200 asteeseen.
Murskaa banaanit esimerkiksi haarukalla, lisää öljy, kananmunat ja sokeri niin, että ne sekoittuvat hyvin.
Sekoita vehnäjauhoihin kaakao ja ruokasooda. Lisää taikinaan ja sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat hyvin. Jos haluat lisätä suklaarouhetta, kääntele se lopuksi taikinaan.
Laita paperiset muffinssivuoat muffinssipellin koloihin ja paista noin 15–20 minuuttia.
Tarkista kypsyys taikinatikulla, älä paista liian kauan, sillä leivonnaisten kuuluu olla mukavan kosteita.