Niskalan ura jatkuu valmennuksen parissa: "Tästä pestistä puhuimme jo pitkin viime kautta"

Kevään pudotuspeleihin peliuransa päättänyt Janne Niskala ehti valmistautua valmennushommiin jo peliuransa aikana. Hän on opiskellut Vierumäellä tammikuusta lähtien managerointia ja urheilujohtamista. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Kevään pudotuspelien jälkeen kiekkouransa päättänyt Janne Niskala tiesi jo peliuransa aikana, että hän aikoo pysyä rakkaan lajinsa parissa myös jatkossa.

Kauan hänen luistimensa eivät ehtineet naulassa roikkua, kun niille jälleen tarjoutui käyttöä.

Niskala nimittäin solmi tiistaina yksivuotisen sopimuksen Lukon A-nuorten valmennuspestistä.

– Tästä pestistä puhuimme jo pitkin viime kautta Kallen (urheilujohtaja Sahlstedt) kanssa. Hienoa päästä kehittämään nuoria pelaajia ja auttamaan heitä eteenpäin, Janne Niskala kommentoi.

Lukolle Niskalan hyppääminen suoraan peliuran jälkeen penkin taakse on merkittävä asia. Niskala on hyvää jatkumoa muun muassa Erik Hämäläiselle ja Petri Vehaselle, jotka ovat uransa jälkeen lähteneet kasvattajaseuransa valmennukseen. Seura haluaa huolehtia pelaajistaan myös kiekkouran jälkeen.

– Tämä on upea juttu meille ja koko organisaatiolle. Niskala on todellinen legenda ja hän on auttanut meitä pelaajapuolella pitkään ja hartaasti.

– Niskalalla on tuore pelaajakokemus ja hän tuntee hyvin sen loikan, mikä pelaajan on otettava noustakseen A-nuorista Liiga-tasolle. Hän on erittäin arvokas lisä A-nuorten valmennukseen, urheilujohtaja Kalle Sahlstedt toteaa seuran tiedotteessa.

Niskala ei hyppää täysin kylmiltään valmentajaksi, vaan hän ehti alustaa asiaa jo peliuransa aikana.

Hän nimittäin aloitti tammikuussa opinnot Vierumäellä manageroinnin ja urheilujohtamisen linjalla. Opinnot jatkuvat vuoden loppuun saakka.

– Tässä on tietenkin pelaajana kokemusta yli tuhannesta ottelusta, mutta opinnot ovat tuntuneet hyvältä lisältä tuohon kokemukseen. Tärkeäähän niihin on suhtautua oikealla tavalla, niin oppia tulee, Niskala näkee.

Niskala pelasi urallaan Suomessa ainoastaan kasvattajaseuransa Lukon paidassa. Hänen uralleen kertyi pelejä myös NHL:stä, AHL:stä, KHL:stä ja Sveitsin sekä Ruotsin pääsarjoista.

Hänellä on todella laaja näkemys siitä, mitä ammattilaisuus jääkiekossa vaatii. Hän on myös nuorten pelaajien arjessa täydellinen esimerkki siitä, mihin unelmien seuraaminen voi johtaa.

– Olen saanut toimia lukuisten huippuvalmentajien alaisuudessa, joilta on myös paljon hyvää oppia kertynyt. Raumalla juniorivalmennus on todella korkealla tasolla ja täältä on mahdollisuus ponnistaa minne tahansa kun tekee työnsä hyvin, Niskala sanoo.

Janne Niskala lopetti uransa tyylikkäästi kirjoittamalla raumalaiselle kiekkoyhteisölle Länsi-Suomen sivuille kiitoskirjeen. Hän totesi tekstissä, että koki pystyneensä ulosmittaamaan kaiken peliuransa aikana.

Sen vuoksi hänellä ei ole päätöksen jälkeen tullut mitään hinkua takaisin kaukaloon.

– Olen sellainen ihminen, että kun päätös on tehty, niin se on tehty. Lopettamisen jälkeen arki on alkanut rullata niin hyvin, ettei ole ollut tekemisen puutetta. Esimerkiksi lasten harrastuksia, omaa kuntoilua ja muutama kierros golfiakin.

Lisää aiheesta

Uransa lopettava Janne Niskala: "Minulla oli maailman paras työ"