Not-so-instant-gram on kaikkea muuta kuin reaaliaikainen Instagram-fiidi - näin seuraat matkakertomusta

Kaverusten Venäjän-reissun alku taitetaan autolla, mutta lopuksi Tarmo Thorström hyppää vielä itsekseen junan kyytiin. Kuva: Juha Sinisalo

Pitsitaiteilija Tarmo Thorström lähti viime lauantaina jännittävälle Venäjän-matkalle, joka kuljettaa miestä reissukaverin kanssa ensin Vologdan, Moskovan ja Moskovan liepeillä olevissa niin sanotuissa Golden Ring -kaupungeissa.

Sen jälkeen Tarmo jatkanee vielä yksin Siperian kautta kohti Vladivostokia Trans-Siberian Expressillä.

Raumalaisilla on mahdollisuus päästä seuraamaan Venäjän-matkan käänteitä ainutlaatuisella tavalla.

Reaaliaikaisen instafiidin sijaan Tarmo ikuistaa matkan hetkiä polaroid-tyyppisellä instantkameralla.

Kuvat tarinoineen hän postittaa Raumalle Marva Median toimitukseen, josta toimittajat käyvät kiinnittämässä perille saapuneet otokset Wanhan Rauman Kaffebarissa esillä olevaan matkakirjaan.

– Matkan ja kuvaprojektin nimenä kulkee Not-so-instant-gram. Oman jännityksensä tähän tuo postin luotettavuus. Mikäli matkalla hukkuu kuva tai pari, se on vain osa projektia, Tarmo kuvailee.

Matkakertomus on kaikkien selattavissa Wanhan Rauman Kaffebarissa.

Seitsemän–kahdeksan viikon mittainen matka on tavallaan jatkumoa Tarmon Venäjä-ajalle, joka alkoi viime syksynä pietarilaisen koulun luokanopettajana.

Kun hän aloitti suomenkielisessä koulussa, ei venäjän kieli vielä taittunut, mutta ajan kanssa kielioppiakin on opettajan töiden lomassa tarttunut.

– Osaaminen on vielä vähäistä, mutta kyllä siitäkin on varmasti hyötyä matkalla, Tarmo Thorstöm ennakoi.

Kielen opettelun lisäksi valokuvaaminen on ollut jo jonkin aikaa osa Tarmon harrastuksia.

– Olen viime keväästä lähtien kuvannut melkein pelkästään mustavalkofilmille, mitä vapaa-ajan valokuvaamiseen tulee. Digijärkkäri kerää lähinnä enää pölyä.