Nyt selviää, mitä Hugo tekisi – Pylkkäsen perhe pääsi mukaan Nelosen kevään uutuusohjelmaan

Hugo Pylkkänen ei kameraa ujostele - päinvastoin! Mika ja Noora tukevat lapsensa harrastusta ja esiintymisintoa. Kuvat: Ari Lahti

6-vuotias Hugo Pylkkänen joutuu vielä parin kuukauden ajan pinnistelemään, ettei hän vahingossa höpöttele kavereilleen isoa salaisuutta.

Se ei ole enää salaisuus, että Pylkkäsen perhe esiintyy kevään Mitä lapsesi tekisi? -uutuusohjelmassa, mutta siitä ei vielä saa hiiskua, miten ohjelmassa kävi.

Pähkinänkuoressa ohjelma etenee näin: vanhemmat pyrkivät arvaamaan, kuinka heidän oma lapsensa toimii silloin, kun kukaan ei ole näkemässä.

Kun aikuinen poistuu paikalta, kurkistaako lapsi vaahtokarkkipurkkiin, vaikka se on kiellettyä? Unohtaako hän aikuisen antaman tehtävän, kun joku yllyttääkin kepposiin? Kenen lapsi laskee luikuria päästäkseen pälkähästä?

Parhaiten lapsensa tunteva perhe palkitaan, mutta tähänkin liittyy juju, sillä lapsi saa valita palkinnon. Lähteekö siis mukaan äidin unelmoima kahvikone vai leikkihella? Koko perheen etelänloma vai lapselle oma sähköauto?

Ohjelman kuvaukset veivät Pylkkäsiä monta kertaa Helsinkiin.

– Lähetimme viime marraskuussa Hugosta esittelyvideon tuotantotiimille ja sen perusteella meidät kutsuttiin casting-tilaisuuteen, Noora kertoo.

Tämän jälkeen reissuja pääkaupunkiin kertyi vielä kolme, kun lasten omat kuvaukset ja studiokuvaukset ajoitettiin eri päiville.

Anni Hautala juontaa Mitä lapsesi tekisi? -ohjelman studiokuvaukset.

Hugon jakso esitetään telkkarissa 14.5. joten vielä pitää malttaa odottaa valmiin jakson näkemistä. Se tekee vähän tiukkaa.

– Totta kai jakson haluaisi jo nähdä! Toivottavasti se tulee Ruutuun katsottavaksi vähän ennakkoon. Ajattelimme järjestää tuttavaperheiden kanssa silloin yhteisen tv-illan, Noora kertoo.

Aivan ensimmäistä kertaa Hugo ei telkkarissa kevään uutuusohjelmassa ole. Hiihdon MM-kisojen aikana Ylen studiossa nimittäin näytettiin hänen kuvaamansa tsemppiviesti Iivo Niskaselle suoraan raumalaisilta hiihtoladuilta.

– Telkkarikuvaukset jännittivät nyt vähän, mutta ei liikaa kuitenkaan, Hugo kertoo.

– Kuvauksissa oli kivaa ja takahuoneessa leikittiin. Mutta ei se lomalta tuntunut, hän jatkaa.

Työnteoltako sitten?

– Joo, Hugo vastaa kujeileva hymy huulillaan.

Esiintymisen into pulppuaa nuoresta miehestä.

Hänen tablettinsa ja äidin kännykkä ovat täynnä monenlaisia laulu- ja tanssivideoita. Niitä olisi jo yhden Youtube-kanavan tarpeisiin, mutta vielä nuoren miehen tuotokset on pidetty ystäväpiirissä.

– Saa nähdä, mitä Hugosta vielä isona tulee. Nelosen kuvauksissa tuottajat oppivat Hugon nimeltä hyvin nopeasti ja sanoivat, että häntä tullaan vielä näkemään jossain, Mika naurahtaa.

Hugo itse ei vielä varmaksi tiedä, mikä tulevaisuuden haaveammatti voisi olla. Päivästä riippuen vastaus voi vaihdella poliisista lastentarhan opettajaan.

Mitä lapsesi tekisi? -ohjelma perustuu lasten yllätyksellisyyteen. Millainen Hugo on kotioloissa?

– Hugo on kiltti poika. Totta kai sellaista pienten poikien leikkisyyttä ja pientä kivaa puijaamista on, mutta ei mitään ilkeää, Mika kehuu.

– Ohjelmassakaan lapset eivät tee mitään väärää, vaan me vanhemmat vain yritämme ennakoida lapsen käytöstä eri tilanteissa, hän jatkaa.

Vieläkö kuvausten jälkeenkin uskaltaa antaa silmän välttää ja Hugon touhuilla nurkan takana omiaan?

– Uskaltaa, molemmat vanhemmat naurahtavat yhdestä suusta.

Mitä lapsesi tekisi? 19.3. alkaen Nelosella ja Ruudussa. Hugon jakso 14.5.