No nyt on tiukka kisa! Lapijoelta löytynyt voikukka päihitti varren pituudessa Paroalhon 102,5 senttimetrin voikukkavarren

Raumalaisen leikkimielinen kesäkilpailu on saanut lukijamme tutkimaan ympäristöään.

Lapijoella asuva Martta Härmä löysi tiistaina vieläkin pidemmän voikukkavarren, kuin Matti Saarisen 102,5-senttinen voikukka.

– Meidän pihalla on vaikka mitä! Ja näköjään isoja voikukkiakin. Oli pakko lähteä katselemaan, kun näin lehtijutun. Koitin saada parhaani mukaan mitattua, kun voikukka oli vähän mutkalla. Mutta olivathan ne kaikki kolme yli 102,5 senttisiä. 104 ja risat sain pisimmän mitattua, Härmä kertoi ja lähetti vakuudeksi valokuvan lapijokelaisesta erikoispitkästä voikukasta.

Martta Härmä mittasi voikukan varren pituudeksi 104 ja risat.
Matti Saarisen löytämän voikukan varren pituus on 102,5 senttimetriä. Kuva: Janne Saarinen

Raumalainen 88-vuotias Matti Saarinen puuhailee mielellään kotitalonsa pihalla Paroalhossa.

Viime viikolla hän löysi sieltä voikukan, joka oli kasvattanut 102,5 senttimetriä pitkän varren.

– Siellä se kasvoi, pihan perällä, kohdassa jossa joskus aikoinaan sijaitsi ulkohussi. Taitaa olla hedelmällistä maaperää, sillä samalta kohdalta kaadettiin jokin aika sitten myös isokokoinen kuusi, Saarinen nauraa.

Ennätyspitkä voikukka näkyy kuvassa keskellä. Kuva: Janne Saarinen

Luonnon ihmeitä tarkkaan seuraava Saarinen oli löydöstään niin tohkeissaan, että hän ilmoitti siitä myös pojalleen, joka lähetti Raumalaisen toimitukseen kuvat todisteeksi jättivoikukasta.

Miten on: Kasvaako sinun pihallasi yhtä pitkävartisia voikukkia? Tai, oletko nähnyt sellaisen jossain luonnossa?

Lähetä meille kuva alla olevalla lomakkeella, niin saadaan selvyys, löytyykö Raumalta vieläkin pidempiä voikukkia kuin Saarisen pihan ennätyskasvi.