Olen aina halunnut räväyttää!

Myönnän hieman hämmentyneeni, kun astuin sisään Vanhan Turuntien varrella olevaan sudioon ja treenikämppään haastattelemaan Mudwalker-yhtyeen keulakuvaa, basisti-laulaja Max Miniä. Olen joskus tavannut miehen ihan siviilinimelläänkin, mutta kontrasti on nyt niin raju, että lienee parempi käyttää tässä jutussa tuota taiteilijanimeä Max Mini.

Max on vetänyt haastattelua ja kuvaa varten ylleen piukat kullanväriset spandex-pöksyt, Accept-paidan ja moottoripyöräilijöiden suosiman Sinisalo-pusakan. Jaloissa komeilevat kähetä punaiset mokkaspittarit ja kaiken kruununa herra on vetänyt valkoista maalia kasvoihin ja mustaa väriä huuliin.

– Minun mielestäni on tärkeää, että bändi myös näyttää hyvältä. Olen aina halunnut räväyttää. Ei keikalle mennä farkuissa ja t-paidassa, Max perustelee.

– Nyt on aika tulla Mudwalkerin kuulluksi ja nähdyksi. Pääsemme toteuttamaan itseämme. Musiikin lisäksi on mukana hyvällä tavalla myös teatteria. Keikoilla on aina joitain yllättäviä elementtejä. Muutakin voi tehdä, kuin vain spiikata seuraavan biisin.

Maxin mukaan keikoilla on porukka alkuun ollut niin sanotusti monttu auki, mutta keikkojen jälkeen on annettu paljon positiivista palautetta.

– Hyvä musiikki tässä on kuitenkin kaiken taustalla.

Maxin lisäksi iloista ja energistä punkin ja rokin sekaista musiikkia soittavat Pete Brutanium , kitara, ja Sam Bebsi , rummut. Herrat vaikuttivat Turku-Rauma-Pori -akselilla.

– Musiikkimme taustalla vaikuttavat vaikka sellaiset nimet kuin Hurriganes ja AC/DC. Itselleni suurimpia innoittajia ovat olleet Kiss-kitaristi Ace Frehley ja Queenin Freddie Mercury , Max sanoo.

– Ei me niinkään mietitä musiikkityylejä, vaan tärkeintä on se, miten biisi toimii.

Hillitön äänite

Näin yhden kuuntelukerran perusteella jo vuodesta 2006 enemmän tai vähemmän soitellut Mudwalker kuulostaa mielenkiintoiselta bändiltä. Ja oikealla tavalla hauskalta. Bändin tuore pitkäsoitto Witchy Family ehti pyöriä kertaalleen läpi autostereoissa ennen tämän jutun kirjoittamista. Tykästyin hyvinkin kolmikon rouhean pirteään rokkiin. Ensimmäisellä kerralla suosikkiraidoiksi nousivat schlager-parodia (?) Schlafen, Minimegaman, Crocodile Dundee ja Location: Stormy Waters.

– Levyä työstettiin aika pitkään Peltosen Mikan studiolla Eurassa. Aikaa meni senkin takia, kun olemme perfektionisteja ja teimme korjauksia, hiomisia, muokkauksia. Peltosen kanssa työskentely oli kyllä hienoa, Max kehuu.

– Oli tosi tärkeä juttu, että pitkään haaveiltu debyyttipitkäsoitto saatiin tehtyä.

Levyn valmistuttua on bändillä mahdollisuus tehdä taas uusia lauluja ja aktivoitua myös keikkarintamalla.

– Suunnitteilla on keväällä enemmän keikkoja. Promoamisen oheen sopisi ehkä joku isompikin tapahtuma, jossa voisi olla muitakin bändejä. Sellaista Amerikan meininkiä hyvällä tavalla, Max Mini suunnittelee.

Mudwalkerin biiseistä vastaavat pääosin Max Mini ja Pete Brutanium.

– Yleensä biisit syntyvät kämpillä. Hoilotan jotain tai soitan jonkun bassoriffin. Toinen lisää siihen sitten jonkun muun osan, kertoo Max.

Keikalle

Sen, minkälainen livebändi Mudwalker on, pystyy katsastamaan Raumalla jo ensi lauantaina, kun he ovat keikalla Pub Hovinarrissa. Samalla keikalle esiintyy myös energinen punkpoppoo Villit Hevoset.

– Tarjolla on energistä ja rajua menoa, lupaa Max Mini.

Mudwalker myy uutta levyään keikoilla. Biisejä on kuultavissa myös netissä bändin Facebook-sivulla ja Soundcloudissa.

– Tulemme tekemään myös biiseistä YouTube-videoita.