Oletko jo tavannut "sisulinnun", joka lehahti Äyhönjärven rannalle?

Kotimainen ulkokuntoiluväline Gritbird on valmistettu ekologisista materiaaleista. Ensimmäinen "sisulintu" Raumalla löytyy Äyhönjärven eteläpäädystä. Kuvat: Juha Sinisalo

Äyhönjärven ympäri kiertävän lenkkipolun varrelle, järven etelänpuoleiseen pohjukkaan, on ilmestynyt linnunmuotoinen Gritbird-ulkoliikuntaväline.

Taideteosta muistuttavassa "sisulinnussa" yhdistyvät toiminnallisuus ja suomalainen design – lintu on nimittäin suunniteltu ja valmistettu Lahdessa.

Gritbird lehahti paikalle osana Rauman kaupungin ulkoliikuntapaikkojen kohennushanketta, jolla vastataan raumalaisten liikunnallisiin toiveisiin.

– Mietimme yhdessä kaupungin liikuntapalvelujen kanssa, mihin tällainen ulkoliikuntaväline olisi hyvä sijoittaa, ja Äyhönjärven ranta tuntui sopivimmalta kohteelta, sillä alueella liikkuu paljon kuntoilijoita, kaupunginpuutarhuri Mari Pohjalainen Wihertoimesta kertoo.

Gritbirdin kyljessä on kyltti, josta löytyy treenivinkkejä ja QR-koodi kuntoiluvideoon.

Samalla kun Gritbird pystytettiin Äyhönjärven rannalle, kunnostettiin myös treenipaikalla jo aiemmin olleita kuntoiluvälineitä.

– Katsellaan nyt, minkälaisen vastaanoton tämä uusi laite saa. Gritbirdit ovat siinä mielessä mukavia, että sellaisen voi sijoittaa melkein mihin tahansa, Pohjalainen toteaa.

Laitteen valmistajan mukaan Gritbird sopii kaikenkuntoisille liikkujille. Sillä suoritettava kehonpainoharjoittelu on turvallista, tehokasta ja monipuolista. Liikkeitä voidaa helpottaa tai vaikeuttaa oman tason mukaisesti asentoa ja tukipisteitä muuttamalla.

Gritbirdin Youtube-kanavalla on treenivinkkejä lihaskuntoharjoitteluun.