Omaa musiikkia covereiden mausteeksi: raumalaiselta 76Notes Duolta taittuvat kaikki genret

Laulaja Sari Hurmeen ja kitaristi Jani Pelkiön puolitoista vuotta keikkaillut coverduo 76Notes Duo on innostunut tekemään myös omaa musiikkia.

Uusin sinkku, popahtava Sinisilmä, ilmestyi kesäkuun puolivälissä ja edellinen, ysäridiskobiisi Lumettako, viime talvena.

Biisit syntyvät pariskunnan yhteistyönä.

– Meillä on omintakeinen tapa tehdä kappaleita. Jani soittelee sointukuvioita kitaralla, minä hyräilen ja laitan niitä ylös, Sari Hurme kuvailee.

Duon omat kappaleet edustavat monenlaisia tyylejä.

– Pöytälaatikosta löytyy niin progea, humppaa kuin rokkiakin.

Sinisilmässä nainen odottaa ravintolassa sinisilmäistä miestä. Lumettako-kappaleessa suhteeseen pettynyt nainen pohtii, onko kaikki sittenkin ollut vain lumetta.

– Yritän saada sanoituksiin tarinoita, joihin mahdollisimman monet voivat samaistua, sanoituksista vastaava Hurme sanoo.

Riimittely on perinteistä. Jossain vaiheessa on duon mukaan tulossa myös modernimpaa sanoitusta, jossa riimirakennetta rikotaan.

Omat kappaleet ovat duolle uusi juttu. Keikoilla 76Notes esittää pääasiallisesti covereita akustisesti kitaralla Pelkiön sovituksina.

– Toki omiakin kappaleita ripotellaan sinne väliin, Hurme sanoo.

Keikkasetissä on persoonallisia sovituksia, kuten rockabilly-versio Kikan Sukkula Venukseen -hitistä.

Kuvaavaa on, että viime viikonlopun keikalla Eurajoen melontatapahtumassa Euran Paneliassa soittolistalla oli niin Kanoottilaulu kuin Stratovariuksen Hunting high and low.

– Meidän mainoksessammekin lukee, että Virve Rostista Waspiin, Pelkiö sanoo.

Korona vaikutti myös paljon ravintoloissa ja pubeissa esiintyvän duon kevääseen ja alkukesään. Pakollisen keikkatauon aikana he innostuivat tekemään videoita Youtubeen ja Facebookiin.

Duo oli mukana myös muutamassa livestremissa Uudessakaupungissa ja Raumalla.

– Nyt näköpiirissä alkaa jo olla valoa ja keikkoja alkaa pikkuhiljaa tulla. Kaikki myyntityö piti kuitenkin tehdä uudestaan, sanoo Pelkiö.

Sekä Hurmeella että Pelkiöllä on vuosikymmenten kokemus kevyen musiikin alalta. Duona he ovat keikkailleet puolentoista vuoden ajan länsirannikolla.

Hurme on vuoden 2003 Golden Star -laulukilpailun voittaja ja hän kiersi kilpailun ison bilebändin kanssa ympäri Suomea. Historiasta löytyy myös muun muassa laivashow’ta sekä rock- ja blueskeikkoja.

Uudestakaupungista kotoisin oleva Pelkiö on myös keikkaillut lukuisissa kokoonpanoissa ja hänenkin musiikkihistoriastaan löytyy aiempia levytyksiä.


76Notes Duo keikkailee Raumalla seuraavaksi Mustan kissan katolla 25.7. ja 8.8.