Omaisuusrikokset työllistivät poliisia Raumalla poikkeusvuonna – "Ehkä suurin odotus tälle vuodelle, että päästäisiin palaamaan pikkuhiljaa normaaliin"

Korona on vaikuttanut myös Rauman poliisiaseman arkeen. Edellisvuodesta runsaasti kasvanutta rikosmäärää jouduttiin viime vuonna ratkomaan lukuisia ohjeistuksia ja rajoituksia noudattaen. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman poliisiaseman tehtäväkirjoa väritti viime vuonna erityisesti omaisuusrikosten ja huumausainerikosten määrän voimakas kasvu. Tämä selviää Lounais-Suomen poliisilaitoksen tiistaina julkistamista vuoden 2020 rikostilastoista.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Raumalainen Julia pysäytti miehen, jonka poliisi otti lopulta kiinni renkaiden puhkomisesta epäiltynä – poliisilla pitää kiirettä miehen ollessa pidätetty: "Voitte uskoa, että meillä on todella kova intressi"

Vain tilaajille Renkaidenpuhkomisaalto ei ota hellittääkseen – raumalaisen Lauran työpäivä alkoi ankeasti, kun renkaan kyljestä paljastui pistoreikä: "Nyt sitten se huono tuuri kävi itselle"

Vain tilaajille Huumausaine- ja omaisuusrikoksia on tehty Raumalla alkuvuonna paljon, ja se tuntuu myös poliisin arjessa: "Pienikin porukka tekee aika ison osan näistä rikoksista", sanoo Rauman aseman rikoskomisario

Raumalla lähtenyt kesällä 49 polkupyörää varkaiden matkaan – vain joka kymmenes pyörä viedään sisätiloista