Omat jutut: Katukoris liikutti koululaisia, kun Pirkka Street Basket rantautui Raumalle: "Kolme kertaa enemmän jengiä kuin viime vuonna"

Raumalla K-Supermarket Arenan parkkipaikalla järjestettyyn Pirkka Street Basket -tapahtumaan osallistui yli 400 alakoululaista.
Raumalla K-Supermarket Arenan parkkipaikalla järjestettyyn Pirkka Street Basket -tapahtumaan osallistui yli 400 alakoululaista. Kuva: Rauma Basket

Rauman seudun alakoululaiset pääsivät nauttimaan koripallon ja liikunnan riemusta viime keskiviikkona, kun Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyössä toteuttama Pirkka Street Basket -kiertue rantautui Raumalle.

Järjestelyissä mukana oli Rauma Basket.

Aiempina vuosina katukoristurnausta on vietetty K-Citymarketin parkkipaikalla, mutta nyt yhteistyökauppana toimi ensimmäistä kertaa K-Supermarket Arena.

Sateinen sääkään ei estänyt tapahtuman onnistumista. Turnaukseen osallistui pitkälti yli 400 koululaista, mikä on lähes yhtä paljon kuin Helsingin vastaavassa tapahtumassa.

– Kolme kertaa enemmän jengiä kuin viime vuonna! Osallistujamäärä yllätti positiivisesti, sanoi Rauma Basketin Maria Airaksinen.

Otteluita ehdittiin päivän aikana pelata yli sata yhteensä kahdeksalla kentällä.

Pirkka Street Basketissa turnauksen voittajaa ei selvitetä, vaan tarkoitus on ennen kaikkea pitää hauskaa.

Palkintoja saa voittamisen sijaan parhaista tuuletuksista ja kannustuksista.

– Kelistä huolimatta kaikilla näytti myös olevan hauskaa. Toivottavasti saadaan ensi vuonna yhtä paljon porukkaa paikalle, sanoo Maria Airaksinen.