Omat jutut: Ville ja vauvan arvoitus

Vanha lapsuusajan valokuva on "Ville" Jokelalla kehystettynä. Kuva: Juha Sinisalo

Raumalaisjalkapalloilun ”grand old gentlemanilla” Vilho ”Ville” Jokelalla on arvoitus, joka on askarruttanut miestä lähes 90 vuotta: kuka on vanhassa valokuvassa esiintyvä vauva, jota hän pitää sylissään?

– Olen ollut kuvan ottamishetkellä 5–6-vuotias. Tiedän sen siitä, että asuimme tuolloin Kauppakadun ja Itäkadun kulmassa sijaitsevassa talossa, enkä ollut silloin vielä alakoulussa. Menin sinne vasta muutettuamme Oikokadulle, kertoo isänpäivänä 95-vuotissyntymäpäiväänsä juhliva ”iirovaari”.

Lapset ylh. vas. Pertti ?, Pekka ?, Raili Arvo, Sirkka?, Aimo Arvo ja Seppo Salo. Alh. vas. Saara ?, Ville itse keskellä vauva sylissään ja tuntematon tyttö äärimmäisenä oikealla.

Ville ei muista, keneltä hän on valokuvan aikoinaan saanut, saati kuvan ottajaa.

– Voi olla, että tuo sylissäni oleva vauva on valokuvaajan lapsi. Muutamien kuvassa olevien nimet ovat tiedossani, sillä olemme nähneet toisemme myöhemmin täällä Raumalla. Osalta muistan vain etunimen. Olisi hienoa tietää, keitä muita kuvassa on – ja vieläkö he ovat elossa? Jos vaikka saataisiin uusi kuva aikaiseksi! Ville Jokela vitsailee.

Mahdolliset tiedot kuvassa olevista henkilöistä voi ilmoittaa: elina.helkela@lansi-suomi.fi.