Monipuolista terveystietoa tarjolla lauantaina Ooperissa

Life Rauman yrittäjä Riitta-Liisa Hakala, myyjä Eveliina Sulo ja myymäläpäällikkö Salla-Maria Varjo kannustavat ihmisiä lähtemään lauantaina Ooperiin Terveysmessuille. – Se on ainutlaatuinen tilaisuus Raumalla. Kuva: Elina Helkelä

Terveyskauppa Life Rauman yrittäjä Riitta-Liisa Hakala juhlistaa 40-vuotista kauppiasuraansa järjestämällä lauantaina 5.10. Ooperissa Terveysmessut.

Raumalla ei tiettävästi ole koskaan aikaisemmin järjestetty näin laajoja terveystuotealan messuja. Kello 10 alkavilla messuilla on lähes 20 näytteilleasettajaa ja yhdeksän luennoitsijaa, jotka pitävät edustamansa alan tietoiskuja.

– Olen iloinen, että niin moni yhteistyökumppanimme on halunnut lähteä Raumalle. Osa kertoo tulevansa tänne nyt ensimmäistä kertaa, Hakala hymyilee.

– Luvassa on erittäin mielenkiintoisia luentoja viimeisimmistä terveystuotealan trendeistä, lisää Hakalan tytär Salla-Maria Varjo, joka työskentelee Life Rauman myymäläpäällikkönä.

Uusista alan trendeistä Varjo mainitsee CBD-A eli cannabis sativa -hamppukasvituotteet. Hyötykäyttöhamppu eli kuitu- tai öljyhamppu ovat lajikkeita, joilla ei ole käytännössä mitään päihdyttäviä ainesosia. Terveyskaupassa on myynnissä esimerkiksi CBD-A-tippoja, -öljyjä ja -hamppumehukapseleita, joita käytetään kiputiloihin ja unettomuuteen.

– Aamun ensimmäinen luento on juuri kannabinoideista ja niiden vaikutuksesta kehoomme, joten kannattaa tulla ajoissa paikalle, Hakala muistuttaa.

Terveysmessuilla luennoidaan lisäksi muiden muassa stressistä, kasviferritiinistä, Gua Sha -ihonhoito- ja Curly Girl -hiustenhoitomenetelmistä sekä uudesta Cryo21 -kylmähierontaterapiasta, jonka Life Rauma on nyt ensimmäisenä tuonut Raumalle.

– Cryo21-terapia poistaa rasvaa pysyvästi ja turvallisesti halutuista paikoista. Se muotoilee ja kiinteyttää, minkä lisäksi se vaikuttaa tulehdusta estävästi, Varjo selvittää.

Hakalan ja Varjon lisäksi Cryo21-koulutuksen on käynyt läpi Eveliina Sulo, joka aloittaakin pääasiallisena Cryo21-hoitajana Life Raumassa. Hän toimii myös myyjänä liikkeessä.

Riitta-Liisa Hakalan ura terveystuotealalla lähti omakohtaisista kokemuksista. Hänen miehellään todettiin aivokasvain, eivätkä lääkärit olleet kovin toiveikkaita paranemisen suhteen.

– Kävimme Ruotsissa ja Saksassa, jossa mieheni sai homeopaattista hoitoa. Sen lisäksi häntä hoidettiin Kiinassa akupunktiosairaalassa. Saimme todella hyviä tuloksia ja jopa Meilahden sairaalan lääkärit totesivat, että kasvaimen rakenne oli muuttunut ja siten siihen päästiin paremmin käsiksi. Tuohon aikaan Suomessa ei tiedetty homeopatiasta juuri mitään, Hakala muistelee.

Hän opiskeli itse terveystuotealaa ”kantapään kautta” ja avasi vuonna 1979 liikkeen Uuteenkaupunkiin. Raumalla hänen yrityksensä on ollut vuodesta 1983 lähtien.

– Aluksi myytiin hyvin paljon yrttejä, joiden käyttöä piti opetella. Nyt tuotteet ovat pitkälti pillereiden tai kapseleiden muodossa. Lesitiini on pitänyt pintansa aivan alusta lähtien ja sitä ostetaan edelleen, koska lesitiini vaikuttaa muistiin ja rasva-aineenvaihduntaan.

Salla-Maria Varjon mukaan nykypäivän kuluttaja on hyvin perillä terveysalan tuotteista, mitä hän pitää hyvänä asiana.

Riitta-Liisa Hakala pitää huolestuttavana sitä, että osa kuluttajista tilaa terveystuotteita netistä, jolloin niiden koostumuksesta tai alkuperästä ei ole tarkkaa tietoa.

– Meillä on koulutettu henkilökunta ja otamme alan osaamisen vakavasti, sillä kyseessä on ihmisten terveys. Me kannamme vastuun tuotteistamme ja otamme myyntiin ainoastaan sellaisia tuotteita, joista on tutkittuja tuloksia.

Varjo muistuttaa, että terveyskauppa ei kilpaile lääketieteen kanssa.

– Me emme hoida sairauksia, vaan toimimme ennaltaehkäisevästi ja terveyttä tukien.

Life Terveysmessut Ooperissa la 5.10. klo 10–16. Liput ennakkoon 8 e Life Rauma, Savilankatu 2. Tai ovelta 10 e.