Otanlahden wake board -rata myytiin Rovaniemelle: radalle ei löytynyt käyttäjäkuntaa

Poroholmassa ei enää lautailla vaijerin kanssa, mutta esimerkiksi SUP-lautoja Rantatalolla edelleen vuokrataan. Arkistokuva: Esa Urhonen

Viime kesinä Otanlahdessa käytössä ollutta wake board -rataa ei enää löydy Raumalta, vaan se on myyty eteenpäin Rovaniemelle.

– Rata ei oikein löytänyt vakituista käyttäjäkuntaansa, vaikka se tarjosi parhaimmillaan monille ihmisille onnistumisen kokemuksia, Toni Järvinen summaa.

– Paikka keskellä uimarantaa oli välillä hieman haasteellinen, eikä radalle löytynyt oikein innokasta työntekijääkään, hän listaa monen tekijän summaa.

Helmikuun lopulla Raumalla tulvinut ja korkealle noussut merivesi murjoi myös Otanlahden minigolf-radan kurjaan kuntoon.

– Ainakaan täksi kesäksi tarkoituksena ei ole avata kunnostettua golfrataa, Järvinen kertoo.

Myös uusia tuulia puhaltaa Otanlahden rantamilla. Rantatalolle avautui uusi myyntipiste, ja kahden kundin burgerit laajensivat torin laidalta Bar Hehkusta myös Poroholman Captain Jack’s -laivan ruokalistalle.

Purjelaivaravintola on avoinna päivittäin kello 11–22.

Heinäkuussa Poroholman laituriin saadaan jälleen vanha tuttu, mutta uusin kujein. Kuunari Kathrina saapuu Helsingistä Raumalle ja viipyy koko heinäkuun.

Raumalaisille aiemmin tuttu Puosun kellari päivittyy ravintola Kathrinan messiksi, laivan ravintola on laitettu uuteen uskoon ja sen puikoissa toimii nyt huippukokki Matti Jämsen.

– Pitkin uraani olen tehnyt monimutkaisia asioita keittiössä, välillä toteutukset ovat voineet olla liiankin teknisiä. Kathrinan messissä valmistetaan yksinkertaista, mutta maistuvaa ruokaa ja kauniita annoksia. Menut henkivät saariston tunnelmaa, Jämsen kertoi Länsi-Suomen haastattelussa (25.5.).