Paikalliset lautapelit kiinnostavat – Eurajokikin sai omansa

Haetast Eorjoelt  on Rauman Nuorkauppakamarin uutuuspeli, jonka idea on sama kuin viime vuonna lanseeratussa Rauma-aiheisessa lauatapelissä.
Haetast Eorjoelt on Rauman Nuorkauppakamarin uutuuspeli, jonka idea on sama kuin viime vuonna lanseeratussa Rauma-aiheisessa lauatapelissä.

Rauman Nuorkauppakamarin viime vuonna ideoima Misä Mää Ole -lautapeli on saanut nyt ”pikkuveljen”, Eurajokeen keskittyvän Haetast Eorjoelt -pelin.

Molemmat pelit tuovat persoonallisen kuvituksen avulla esille paikallisia yrityksiä ja nähtävyyksiä.

Rauma-aiheisen pelin 500 kappaleen lisäpainos sekä Eurajoki-aiheinen uutuuspeli, josta on otettu noin 350 kappaleen myyntierä, saapuvat kauppoihin loka-marraskuun vaiheessa.

– Misä Mnää Ole myytiin viime vuonna loppuun alle kuukaudessa, eikä sitä riittänyt joulumyyntiin. Lautapeliä kysyttiin loppuunmyynnin jälkeen paljon, ja tänä vuonna lautapelin voittamat palkinnot lisäsivät entisestään kyselyitä lisäpainoksesta. Yhteistyökumppanin avulla saimme tehtyä lisäpainoksen, kertoo Misä Mnää Ole -lautapelin projektipäällikkö Arto Lilja Rauman Nuorkauppakamarin tiedotteessa.

Misä Mnää Ole -lautapeli herätti Liljan mukaan kiinnostusta myös Eurajoella.

– Alkuvuonna Eurajoen kunnan kanssa käydyssä keskustelussa tuli ilmi, että lautapeli olisi toivottu asia myös Eurajoella. Paikkakunnalta löytyy lukuisia isoja yrityksiä sekä erinomaisia nähtävyyksiä. Uskomme, että lautapelin persoonallinen kuvitustyyli tuo Eurajokea sekä sen yrityksiä värikkäästi esille, ja yhteistyökumppanit saavat uudenlaista näkyvyyttä lautapelin myötä, Haetast Eorjoelt -lautapelin projektipäällikkö Marcus Teerialho toteaa.

Misä Mnää Ole -lautapelistä on otettu nyt 500 kappaleen lisäpainos.
Misä Mnää Ole -lautapelistä on otettu nyt 500 kappaleen lisäpainos.
T eerialhon ja Liljan mukaan viime vuosi näytti, että paikalliset lautapelit kiinnostavat.

– Misä Mnää Ole -peliä toimitettiin myös ulkomaille raumalaislähtöisille sekä Raumalla työskennelleille. Uskomme, että myyntiin varatut erät menevät tälläkin kertaa nopeasti kaupaksi. Lautapelit ovat loistava isänpäivä- tai joululahja kaikille Rauma- ja Eurajoki-henkisille ihmisille. Hereillä kannattaa olla loka-marraskuun vaihteessa, jottei jää ilman, Teerialho vinkkaa.

Haetast Eorjoelt -lautapeliä on ostettavissa S-Market Eurajoelta, S-Market Luviasta sekä Rauman Prismasta loka-marraskuun vaihteesta alkaen.

Misä Mnää Ole -lautapeliä myydään Rauman Prismassa. Koko perheen lautapelien suositusikä on +7 vuotta.

Peleissä pelaajat piiloutuvat kukin vuorollaan yhteen pelilaudan ruuduista, ja muiden pelaajien tehtävänä on etsiä piiloutunut henkilö. Pelilaudan ruudut on kuvitettu yhteistyökumppaneiden toiveiden mukaan, noin 3/4 ruuduista kuvaa paikallisia yrityksiä sekä heidän toimintaansa ja tuotteitansa. Loput on kuvitettu paikallisten nähtävyyksien mukaan.

Misä mnää ole -lautapeli palkittiin nuorkauppakamareiden Suomen vuoden 2021 talousprojektina. Lisäksi lautapeli palkittiin Euroopan parhaana kahdessa eri kategoriassa.

Misä Mnää Ole ja Haetast Eorjoelt -lautapelisarja on omassa kategoriassaan ehdolla maailman parhaaksi projektiksi Hong Kongissa marraskuun alussa pidettävässä nuorkauppakamareiden maailmankokouksessa. Myös mobiilikaupunkiseikkailu Rauman Taajuudella kisaa omassa kategoriassaan maailman parhaan projektin tittelistä.

Rauman Nuorkauppakamari ry koostuu Rauman talousalueella elinkeinoelämän palveluksessa sekä yrittäjinä toimivista alle 40-vuotiaista jäsenistä.

Nuorkauppakamari on tunnettu muun muassa Urastartti, Rauman Taajuudella, Jouluilo sekä Färibook -projekteistaan.