Pakina: Vanhoje punkkareitte pualue

Kuva: Juha Sinisalo

–Mul o oma pualue ja se o vanhoje punkkareitte pualue. Sitä voi jokane käyd äänestämäs ja numeroitte sijast kirjotas vaa siihe lappuhu, et Punkkari-Pave. Se o mun äänestysnimen. Äläkä sitä mittä ihmettel, et kui ei ol numero, mää ole sopinu sen asia jo kaikkitte muitte kans.

Jos mää pääse asioihi vaikuttama, ni sillo muuteta kaik radiokanava seitmänkymmentluvu loppupuale tyylisiks jälle ja musik mitä soiteta o vanhoje punkkareitte soittama musiikki, mun oma bändi siihe kans joukkoho. Mun bändin ol sillo semmonen ko Pave Pärisijä.

–Toine asia mihi mää vaikuttaisin o nykyse televisiokanava. Mää otaissi muutami kanavi kokonas pois ja laittaisin niitten tilal pari uut kanava. Ne uude kanava olisiva musiikkipainotteissi tiätystenki. Vanha punkki, eikä mittä muut.

– Ooperis alotetais uudestas joka perjantaise bändi-illa, niiko seitmänkymment luvul ja kaupungil otetais kaikemailma kialtolapu pois, et päästä ajelema runtsa niiko joskus ennenki. Kaikitte autoradiost kuuluis Pave Pärisijä ja muitte vanhoje punkkareitte musiikki.

–Jos sää viäl miätis, et uskallaks äänestä mun pualuet, nii otetast viäl jokune asia halttuhu!

Punkkari-Pave
Punkkari-Pave Kuva: Jarna Kaitila

– Misä sää käys yäl syämäs, jos tule nälkä? Nii’i, ei ol enä Rantakadul kanali Helme vastapäät autogrilli, eikä savilanpuistos Aallo Erki grilli.

Niin taik misä sää käys yäl ajelemas ja kaffel? Ei ol enä Ihodes yäpaari. Nämäki asia korja Vanhojen punkkareitte pualue. Oteta heti käsittelylistal, et misä me käydä ko nälk ja kaffejano yllättä keskel yät.

– Eiköst täsäki ollu jo tarppeks asioi. Kraaputas vaa äänestyslappuhu et Punkkari-Pave ja asia o sil kunnos.

– Joku sanois, et yhteiskunnas o muitaki tärkkiöi asio. Mitä muka?

(Anneta Pave ja häne kavereittes elät ihanas kuplas ja toivoteta menestyst vaaleis. Kyl he koht huamava, et vaali menivä jo tält vuadelt.)

Jarna Kaitila on harrastajakirjoittaja, jonka Youtube kanavalla JarzK voi tutustua vaikka ”Punkkari-Paveen”