Paluu maalille viiden vuoden tauolta – liigavuosilta tuttu maalivahti Petri Elo on yksi SalBan uusista sopimuspelaajista

Petri Elo lopetti salibandyuransa liigassa keväällä 2015. Nyt hän palaa viiden vuoden tauon jälkeen tilkitsemään SalBan maalia. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Salibandyn miesten Suomisarjaan valmistautuvalla SalBalla alkaa olla pullat kohtuullisen mukavasti uunissa syksyllä alkavaa kautta varten. Tiistaina raumalaisseura tiedotti tukun uusia pelaajasopimuksia.

Paketin kenties mielenkiintoisin nimi on vanha tuttu Petri Elo.

36-vuotias Elo kuului SalBan joukkueisiin, jotka raivasivat tuhkimotarinan lailla tiensä kakkosdivarista aina Salibandyliigaan saakka. Elo on torjunut 32 liigaottelua ja 69 divariottelua SalBan paidassa.

Liigakauden 2014–15 jälkeen mies laittoi salibandyn kuitenkin totaalisesti tauolle.

– Minun tietääkseni hän ei ole edes höntsäpelejä juuri pelaillut, SalBan urheilutoimenjohtajana ja päävalmentajana toimiva Joni Rokosa kertoo.

Rokosa otti vanhaan pelikaveriinsa yhteyttä ja kysyi, haluaisiko tämä lähteä kokeilemaan harjoituksiin, kuinka pallo tarttuu. Sehän tarttui.

– Mitä hän on tämän kesän tutustumisjakson ollut näytillä, niin pallo tarttuu kyllä edelleen todella hyvin. ”Pete” on isokokoinen maalivahti, joten vahvuudet rauhallisuus ja peittäminen olivat kyllä tiedossa, Rokosa kuvailee.

Elo on sikälikin tärkeä vahvistus SalBalle, että hän on nähnyt salibandya ja elämää vähän enemmän kuin moni nuorehkon joukkueen pelaajista.

Kuten tiistain Länsi-Suomi kertoi ja SalBa tiedotteessa vahvisti, raumalaisjoukkue menettää Janne Hyvösen Sveitsiin.

Maajoukkueessakin esiintyneen 34-vuotiaan keskushyökkääjän myötä SalBa menettää ison kasan kokemusta.

– Voi sen niinkin ajatella, että kun kokemusta lähti, sitä pitää myös tulla tilalle. Pukukopissa täytyy aina olla hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Tiedän, millainen rauhoittava vaikutus Petellä on pukukoppiin, Rokosa toteaa.

Elon kanssa SalBan maalivahtiosaston muodostavat Vertti Huovilainen ja jatkosopimuksen tehnyt Jani Lahti.

Edustusjoukkueen treeniringin tunnelmaa tunnustelemaan on nostettu myös vuonna 2004 syntynyt talentti Oskari Malmelin.

Viime kauden vahdeista Juha Keskitalo on ilman sopimusta. Nähtäväksi jää, riittääkö ravintolayrittäjäksi ryhtyneen Keskitalon aika suomisarjasalibandylle.

Sopimuksen edustusjoukkueeseen on tehnyt myös viime kaudella SalBan A-nuorissa ja miesten kakkosjoukkueessa pelannut Santeri Nieminen, jonka parhaiksi avuiksi Rokosa kuivailee laukausta ja taitoa.

– ”Sane” on vastannut huutoon näyttöjakson aikana.

Lähtijöiden listalle voidaan puolestaan kirjata hyökkääjä Jalmar Nordman, joka muuttaa opiskelupaikan perässä Vaasaan.

Uusina hankintoina SalBaan siirtyvät vehmaalaisen UHV Bullsin kakkosdivarijoukkueesta hyökkääjät Lari Lahti, 28, ja Taneli Mäkitalo, 23. Rokosan mukaan kaksikko oli itse yhteydessä SalBaan.

– He olivat kesäkuun tutustumisjaksolla näytillä. Molemmilla on asenne kunnossa ja plussana, että osaavat vielä pelatakin, Rokosa toteaa.

Lahti iski viime kaudella Bullsille 19 ottelussa 23 tehopistettä. Mäkitalon saldo oli 12 pistettä, mutta hän pelasi vain 12 peliä.

– Uskon, että Lahti tulee tekemään meille aika monta maalia tällä kaudella. Mäkitalo oli meillä jo edellisellä kaudella try outilla. Hän on kärsinyt vaivoista, mutta saanut ne nyt kuntoon, Rokosa taustoittaa.

SalBa harjoitteli kesäkuussa viisi kertaa viikossa. Lajiharjoitusten lisäksi ohjelmassa on ollut fysiikkaa, erilaisia intervallijuoksuja ja painiakin.

– Uskallan väittää, että kovaa on menty, Rokosa sanoo.

Pelaajasopimuksia SalBalla on koossa 25.

– Tämän hetken jengihän on jo hyvä ja laadukas. Isolla todennäköisyydellä joukkuetta tullaan vielä vahvistamaan.

SalBa pelaa ensi kaudella kolmanneksi korkeimmaksi sarjatasoksi perustettua Suomisarjaa A-lohkossa. Muut joukkueet ovat Classic United (Tampere), KrP Akatemia (Nokia), Blue Fox (Uusikaarlepyy), Ilves (Tampere), MLT (Seinäjoki), Nibacos (Kokkola), FBT PiTU (Pori), SR (Tampere) ja SB Vaasa.

SalBa jäi kuudennelle sijalle II-divisioonan länsirannikon lohkossa, kun koronavirus keskeytti salibandykauden maaliskuussa. Raumalaiset saivat kuitenkin takaportin kautta paikan Suomisarjassa.

– Ensivaikutelma on vain se, että lohko on kova. Lähtökohta on kuitenkin se, että me olimme viime kaudella kakkosdivarin kuutosia ja pääsimme sarjaan täyttöpaikalta. Meidän pitääkin ajatella, että lohko on lähtökohtiin nähden tosi kova, Rokosa toteaa.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille SalBa menettää parhaan pelaajansa – jatkosopimuksenkin jo tehnyt Janne Hyvönen siirtyy Sveitsiin