Paluu tuttuihin maisemiin – raumalaislähtöinen Johanna Nieminen avasi kauneussalongin kotikaupungissaan

Johanna Niemisen tunnelmallinen Salonki Black Swan sijaitsee Isomalminkatu 21:ssä, vanhan puutalon korkeassa kivijalassa. Kuva: Elina Helkelä

Luvialla ja Eurajoella noin 15 vuotta asunut raumalaislähtöinen Johanna Nieminen perusti kauneushoitolan entiseen kotikaupunkiinsa, keskelle Vanhan Rauman idylliä.

Lokakuun alussa avattu Salonki Black Swan sijaitsee Isomalminkatu 21:ssä, palvelukoti Kokkilan vieressä.

Monipuoliset kauneusalan taidot omaava Nieminen valmistui nuoruudessaan ensin parturi-kampaajaksi ja sen jälkeen lähihoitajaksi. Vuonna 2016 hän suoritti jalkojenhoidon ammattitutkinnon ja nyt viimeisimpänä hän valmistui kosmetologiksi.

Näin Niemisen yritys laajeni kattamaan myös ihonhoitopalvelut.

Kauneudenhoitoalalle Nieminen päätti kouluttautua, kun jalkahoitoasiakkaat alkoivat pyytää häneltä myös esteettisiä jalkahoitoja.

Nyt hän tarjoaa salongissaan erilaisten kasvohoitojen lisäksi jalka- ja käsihoitoja, meikkausta, ripsien ja kulmien värjäystä ja muotoilua, kynsien geelilakkauksia ja ihokarvojen poistoa sokerimassalla.

– Jalkojen hyvinvointi on minulle sydämen asia. Moni saattaa unohtaa talvella jalkojenhoidon, koska varpaat eivät ole näkyvillä niin kuin kesällä. Jalkoja pitää kuitenkin hoitaa myös talvella, eli jalat pitää pestä joka päivä ja kuivata varpaiden välit huolellisesti. Lisäksi jalat tulisi rasvata, ja sukat pitäisi vaihtaa päivittäin, hän neuvoo.

Jalat pitävät myös kuorinnasta, minkä lisäksi Nieminen haluaa huomauttaa kynsien leikkuusta.

– Kynsiä ei saa leikata liian lyhyiksi, sillä liian lyhyet varpaankynnet saattavat aiheuttaa kynnen kasvamista ihon sisään ja sen seurauksena kivuliaita tulehduksia.

Lähihoitajan työssään Nieminen on nähnyt, että etenkin kotona asuvien vanhusten jalat jäävät usein vaille hoitoa.

– Hyvä ja tarpeellinen lahjaidea iäkkäälle sukulaiselle onkin lahjakortti terveydelliseen jalkojenhoitoon.

Kauneushoitolassaan Raumalla Nieminen on paikalla noin 2–3 päivänä viikossa tai sopimuksen mukaan. Muuna aikana hän tekee jalkojenhoitajana koti- ja laitoskäyntejä.

– Silloin keskityn pääasiassa jalkojen terveydelliseen hoitoon, mutta on minulla mukanani myös parturinsalkku, joten jalkahoidon yhteyteen voi tilata halutessaan myös hiustenleikkauksen, hän hymyilee.

Kauneushoitoihin tuleville asiakkaille Black Swanissa on nettiajanvaraus, jalkojenhoitokotikäynnit varataan puhelimitse.