Parhaimmillaan maauimalassa on käynyt päivässä yli 500 asiakasta: "Olemme innokkaita neuvottelemaan kaupungin kanssa myös ensi kesästä"

Maauimalan kauteen on mahtunut kesäsään koko kirjo: hellettä ja sadepäiviä. Kokonaisuus näyttää kuitenkin hyvältä, ja Suvitien Merijakamo Oy on kiinnostunut jatkamaan toimintaa myös ensi kesänä. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman maauimala on ehtinyt olla toiminnassa nyt reilun kuukauden. Kauteen on mahtunut niin superhelteitä kuin myös koleakoleampaa heinäkuista keliä.

– Altaalle päästetään koronaohjeistusten mukaisesti 200 kävijää kerrallaan. Parhaimmillaan maauimalassa on käynyt päivässä yli 500 asiakasta. Aurinkoisella säällä kävijämäärät liikkuvat päivittäin 200–400 välillä. Viileämmillä keleillä ja hiljaisempina päivinä kävijöitä on ollut 30–60, maauimalan toiminnasta vastaava Edith Mäkitalo Suvitien Merijakamo Oy:stä kertoo.

– Makiksessa on pidetty tiukkaa linjaa laskemalla, ettei henkilömäärä ylitä kerralla 200 henkeä, hän jatkaa.

Vaikka makiksen päivärannekkeella saa välillä allasalueelta poistua ja palata myöhemmin samana päivänä takaisin, ei keneltäkään ole jouduttu epäämään pääsyä alueelle; ihmismäärä on jakautunut luonnostaan sopivan tasaisesti.

– Ihan parin kerran maauimala on sulkenut ovensa hetkellisesti ukkosen tai jatkuvan rankan sateen vuoksi.

Maauimalan kesäkaudesta on kuulunut käyttäjiltä ainoastaan positiivista palautetta.

– Ainoastaan kaikki ulkopaikkakuntalaiset eivät ole tienneet hyppytornin tarinaa ja ettei se ole nykyään käytössä. Tätä voisimme viestiä ehkä vielä paremmin, Mäkitalo sanoo.

Loppukesään toiveissa on tietysti komeaa kesäkeliä.

– Maauimala on auki päivittäin ainakin elokuun loppuun asti. Mikäli kelit pysyvät hyvinä ja ihmisiä riittää, voidaan kautta jatkaakin, Mäkitalo sanoo.

Ajatukset ovat lipuneet myös jo seuraavaan kesään. Tätä vuotta kuvailtiin kaupungin ja Suvitien Merijakamo Oy:n sopimuksessa kokeiluluontoiseksi kesäksi, kun maauimala jälleen pitkän tauon jälkeen avattiin.

– Olemme innokkaita neuvottelemaan kaupungin kanssa myös ensi kesästä. Mielellään jatkaisimme maauimalassa toimintaa, Mäkitalo kuvailee.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille "Makis" on aukeamassa, mutta takana on tuskainen taival: näin Riku Räsäsen paniikkihäiriöön ajanut projekti eteni