Pasin kotipihan konesuuli saa viikonlopuksi rock-asetukset

Ruoholan Pasin suulissa Pyhärannan Santtiolla soi lauantaina rokki. Illan isäntä aikoo itsekin tarttua kitaraan. Ruoholan bändi on Legacy. –Kannattaa tulla ajoissa paikalle, sillä Vuoden Yhtye aloittaa soittamisen jo kello 16.30, Ruohola vinkkaa. Kuva: Esa Urhonen

– No tämä on tämmönen kotipihan konesuuli, joka saa viikonlopuksi rock-asetukset, Pyhärannan Santtiolla asuva Pasi Ruohola naurahtaa kertoessaan lauantain Suulirock-tapahtumasta.

Rauman seudun bändien yhteisjameiksi muodostunut Suulirock rokattiin ensimmäistä kertaa vuonna 2013 Ruohosen nykyisen bändikaverin Jussi Piiraisen ideasta.

– Jussi soitti mulle ja totesi, että ”sulla on suuli – nyt järjestetään jamit!”.

Vuosien kuluessa Suulirockista on muodostunut Ruoholan mukaan noin sadan ihmisen ”hyvän mielen tapahtuma”.

– Meillä on ollut aina leppoisa meininki. Mitään järjestyshäiriöitä ei ole esiintynyt, ja ihmiset ovat olleet hyvällä fiiliksellä. Olen tarkoituksella pitänyt tapahtuman vähän kuin kutsuvierastilaisuutena, johon ei myydä lippuja. Näin homma pysyy yksinkertaisena ja ihmiset tietävät kyllä tämän. Halutessaan tapahtumaa voi tukea vapaaehtoisella maksulla.

Tänä vuonna Suulirockissa esiintyy viisi bändiä: Pasi Ruoholan oma bändi Legacy, southern rockia soittava Yellow Mellow Laitilasta, Trash Notes ja RocKone Raumalta sekä legendaarinen Vuoden Yhtye.

– Aika pitkälti bändit soittavat covereita mutta on siellä joukossa omaakin materiaalia. Bändien lisäksi tiedossa on trubaduurikeikka KB & Jokinen -duo. Niin ja mistäs sitä tietää, miten piinkovia soittajia sieltä vielä yön mittaan lauteille ilmestyykään, Ruohola nauraa.

Suulirockissa on myös puffetti, jota ylläpitää partiolippukunta Pyhärannan Korpiankkurit.

Suulirock Santtiolla (Rantatie 470 Pyhäranta) la 8.8. klo 16 Huom! Soitto alkaa soida jo kello 16.30!