Perinteisen tilitoimiston paluu

Tilitoimisto HTT Oy:n osakkaat Minna Pihala (vas.), Taina Tanner ja Sarita Pollari työskentelevät jo nyt täysipainoisesti uudessa yrityksessään, vaikka Töyryntie 8:ssa sijaitseva toimisto on vielä viimeistelyä vaille valmis. Kuva: Elina Helkelä

Kaikki kävi lopulta todella nopeasti.

Matkan varrella puolittain letkauksena heitetty ajatus oman yrityksen perustamisesta muuttui Taina Tannerin, Minna Pihalan ja Sarita Pollarin kohdalla todeksi 27. joulukuuta.

Silloin perustettiin kolmen raumalaisen taloushallinnon ammattilaisen osakeyhtiö Tilitoimisto HTT.
Sen jälkeen Töyryntie 8:n liikehuoneistossa onkin riittänyt vipinää.

Tilitoimiston nimen kirjaimet, HTT, merkitsevät huolehtivaa, toimivaa ja turvallista taloushallinnon osaajaa.

Se on lupaus, jonka kaikki yhtiön osakkaat allekirjoittavat koko sydämestään.

– Me haluamme kohdata asiakkaamme henkilökohtaisesti ja olla läsnä kaikissa heidän taloushallintoaan koskevissa asioissa, toimitusjohtaja Taina Tanner sanoo.

– Korostamme, että meihin voi ottaa yhteyttä asiassa kuin asiassa. Olemme täällä asiakkaita varten. Vaikka meillä onkin tietyt vastuualueemme, hoidamme kaiken tiiminä. Jos siis yksi meistä on poissa, niin asiat hoituvat silti, palkkahallinnosta päävastuun kantava Minna Pihala hymyilee.

Tilitoimisto HTT Oy:stä saa kokonaisvaltaisia taloushallinnon palveluja, kuten kirjanpito, palkkahallinto, laskutukset ja maksatuspalvelut sekä veroasiat.

– Käytössämme on nykyaikainen sähköinen taloushallinto, mutta emme ole unohtaneet myöskään perinteistä mappikirjanpitoa, sillä kaikki eivät välitä sähköisestä palvelusta, Sarita Pollari huomauttaa.

Uuden tilitoimiston asiakaskunta on jo nyt erittäin hyvä, vaikka Tannerin, Pihalan ja Pollarin yritys on ollut pystyssä vasta joitakin viikkoja.

– Olemme saaneet suorastaan loistavan lähdön. Ei pelkästään omien asiakkuuksiemme osalta, mutta myös yhteistyökumppaneiltamme. Luulimme, ettei joulun ja uudenvuoden välipäivinä tapahtuisi mitään, mutta toisin kävi. Saimme lähes kaikki uuden yrityksen perustamiseen liittyvät asiat hoidettua. Toimitilakin löytyi helposti, Tanner naurahtaa.

Naiskolmikko kertoo, että sekä yrityksen asiakkailta että yhteistyökumppaneilta on tullut pelkästään positiivisia kommentteja uudesta tilitoimistosta.

– Monen suusta on kuulunut, että me olemme ”kuin vanha Heikkilän tilitoimisto”, ja se kyllä lämmittää mieltä, Sarita Pollari toteaa.

Yrityksestään ja työstään selvästi innoissaan olevat naiset kertovat odottavansa jo kovasti sitä, että kaikki toimistoon tilatut huonekalut löytävät oman paikkansa, ja ”duunia päästään tekemään täydellä höyryllä”.

Virallisia avajaisia tilitoimisto HTT:ssä vietetään helmi–maaliskuun vaihteessa.

Liike-elämässä tapahtuu -juttusarjassa kerromme Rauman seudun yritysten kuulumisia.