Perjantai-illan pikadeiteillä etsitään uusia kavereita – Friend speed dating rantautuu Raumalle

Peppi Tyykilä (vas.) ja Elli Kuivala ovat ainakin mukana Rauman ensimmäisessä Friend speed dating -tapahtumassa. He toivovat, että Kulttuurikuppila Brummiin löytää perjantaina tiensä mahdolliismman moni muukin. Kuva: Henriikka Korte

Rauman ensimmäinen Friend speed dating -tapahtuma järjestetään Kulttuurikuppila Brummissa perjantai-iltana. Tapahtumassa etsitään sen nimen mukaisesti uusia kavereita.

– Joku saattaa pelätä osallistumista, kun on varattu. Turhaan! tapahtumajärjestäjä Peppi Tyykilä vakuuttaa.

Parisuhdestatuksella, iällä tai muillakaan seikoilla ei ole tapahtumassa väliä.

– Friend speed datingissa kaikki ovat samassa veneessä. Lähtökohtana on kaveruus, vaikka eihän se tietenkään haittaa, jos joku sattuisi löytämään täältä rakkauden, Tyykilä lisää.

Perinteisillä pikadeiteillä järjestäjällä on tapana muodostaa parit alkuilmoittautumisen perusteella.

Rauman-kaverideittitapahtumaan voi kuitenkin poiketa vaikka ohikulkumatkalla. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Tapahtuman ideana on, että jokaisen uuden ihmisen kanssa jutellaan seitsemän minuuttia. Summerin soidessa juttutoveri vaihtuu.

– Osallistujamäärästä riippuen tutustumista voidaan jatkaa joitakin kierroksia.

Tyykilä ja yksi tapahtuman osallistujista, Raumalle hiljattain muuttanut Elli Kuivala, ovat molemmat pikadeittien ensikertalaisia.

– Voisi kuvitella, että ainakin perusasioista, kuten töistä, opiskeluista ja harrastuksista löytyy puhuttavaa, he arvelevat.

Molemmat uskovat, että olemalla oma itsensä tutustuminen sujuu parhaiten.

– Jos haluaa valmistautua jotenkin, voihan sitä miettiä kysymyksiä ja vaikka jonkun iskulauseen valmiiksi, jotta jää varmasti muiden osallistujien mieleen.

Peppi Tyykilä perusti Uusia kavereita Rauma -Facebook-ryhmän loppukesästä. Kuka tahansa voi etsiä ryhmässä uusia tuttavuuksia Raumalta.

Tyykilä sai idean Porin vastaavasta aktiivisesta ryhmästä ja päätti, ettei Raumalla voida jäädä naapurikaupunkia huonommiksi. Kaveriryhmässä on nyt jo liki 500 jäsentä.

– Ryhmässä on sovittu tapaamisia baareilusta lenkkeilyyn ja kahvitteluun, Tyykilä kertoo.

”Kavereita ei ole varmaan koskaan liikaa. Nyt on hyvä tsäänssi tutustua uusiin ihmisiin, eikä osallistuminen toisaalta sido mihinkään.”
Peppi Tyykilä

Friend speed dating -tapahtumaa Tyykilä ryhtyi suunnittelemaan tarkemmin, kun hänestä tuntui, että on aika järjestää iso matalan kynnyksen kokoontuminen, jonne voi osallistua kuka tahansa.

Tapahtumapaikaksi valikoitui Brummi, sillä Tyykilä halusi järjestää tempauksen rennossa paikassa, jossa kaikenlaiset ihmiset käyvät muutenkin.

Kaverideittien jälkeen ilta Brummissa jatkuu vapaamuotoisesti. Silloin voi halutessaan tehdä parempaa tuttavuutta mieleen jääneiden osallistujien kanssa.

Nelisenkymmentä Facebook-käyttäjää on jo klikannut olevansa kiinnostunut tapahtumasta. Tyykilällä on kova luotto tapahtumaan.

– Jos kaikki sujuu hienosti, Brummissa saatetaan hyvinkin järjestää jatkossakin Friend speed dating -tapahtumia, hän lupaa.

Vieläkö epäilyttää? Kuivala ja Tyykilä kannustavat lähtemään rohkeasti mukaan. Tavoitteena on luoda Brummiin matalan kynnyksen tapahtuma.

– Kavereita ei ole varmaan koskaan liikaa. Nyt on hyvä tsäänssi tutustua uusiin ihmisiin, eikä osallistuminen toisaalta sido mihinkään, Tyykilä muistuttaa.

Friend speed dating -tapahtuma Kulttuurikuppila Brummissa perjantaina 15.9. Ovet aukeavat kello 20, deittailu alkaa kello 21.

Pikadeittailu käy nimensä mukaisesti pikavauhtia

  • Speed dating on Yhdysvalloista lähtöisin oleva deittailumuoto, jossa toisilleen tuntemattomat ihmiset juttelevat rajatun ajan, yleensä muutaman minuutin, keskenään.
  • Kun aika on kulunut, siirrytään seuraavaan uuteen tuttavuuteen. Jos paikalla on 10 naista ja 10 miestä, jokainen juttelee siis jokaisen kanssa.
  • Kaveriversiossa tutustutaan uusiin ihmisiin kaverimielessä.
  • Brummissa jokaisen uuden ihmisen kanssa turistaan seitsemän minuuttia.
  • Tavoitteena on löytää uusia kavereita, eikä iällä, parisuhde-statuksella tai muilla sivuseikoilla ole merkitystä.
  • Rauman-tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kulttuurikuppila Brummi ja Uusia kavereita Rauma -Facebook-ryhmä.