Perjantai on Raumalla Yhen illan juttu

Yhen illan juttu -konseptin ideoi Lahti City ry syksyllä 2017. Lahdesta tapahtuma on levinnyt muihinkin kaupunkikeskustoihin.
Yhen illan juttu -konseptin ideoi Lahti City ry syksyllä 2017. Lahdesta tapahtuma on levinnyt muihinkin kaupunkikeskustoihin.

Rauma on mukana valtakunnallisessa Yhen illan juttu -ostostapahtumassa, joka järjestetään kevään aikana seitsemässä muussakin kaupunkikeskustassa.

Keskustojen kivijalkaliikkeet, putiikit ja ravintolat tarjoavat shoppailun ohessa spesiaaliohjelmiaan ”yhen illan” ajan.

Konseptin ideoi Lahti City ry syksyllä 2017, jolloin se järjestettiin ensimmäisen kerran Lahdessa. Kolmen vuoden aikana Yhen illan juttu on levinnyt Lahdesta muihinkin kaupunkikeskustoihin.

Ihmisiä shoppailemaan sekä kivijalkayrityksiä tukemaan kannustava tapahtumasarja alkaa Raumalta tämän viikon perjantaina. Porissa ja Kouvolassa ostoskampanjaa vietetään aprillipäivänä, ja 8.4. on vuorossa Lahti, Iisalmi, Turku ja Hämeenlinna. Jyväskylän vuoro on toukokuussa.

Yhen illan juttu -tapahtumaan on ilmoittautunut mukaan 25 yritystä Rauman keskustan alueella. Nämä liikkeet ovat auki ainakin kello 20 asti, osa ravintoloista ja kahviloista pidempäänkin.

Tapahtuman järjestäjänä toimii Raumalla Rakastunut Raumaan -yhteisö.

– Pitkään jatkunut pandemia ja maailman tilanne on aiheuttanut monelle kivijalkayritykselle taloudellisia vaikeuksia ja monenlaisia epävarmuustekijöitä. Kivijalat ovat hienosti pystyneet sinnittelemään kahden vuoden ajan ja pysyneet pystyssä, mutta nyt on kuultavissa yritysten jaksamisen taistelua, joka ilman tukea voi kääntyä huonoon suuntaan. Ostoskampanjalla halutaan siis erityisesti tukea heitä ja säilyttää keskusta elinvoimaisena ja houkuttelevana paikkana kaikille, Rauman Yrittäjien tapahtumakoordinaattori Outi Lehtorinne toteaa tiedotteessa.

Tapahtumaillan tarkat yrityskohtaiset ohjelmat ja elämykset julkaistaan alkuviikon aikana, mutta keskustassa on tiedossa ainakin Yhen illan avajaiset, kukkabuffa, tuote-esittelyjä ja Yhen illan munajahti, jossa on palkintona jättimunia, pääpalkintona Scandicin lahjakortti.

Lisäksi liikkeiden tiloissa on taiteilijoiden pop up -pisteitä ja Turun Seudun Tanssioppilaitoksen Rauman-toimipisteen nuoret tanssivat Potkurin aulassa kello 19.30.

Rauman taidemuseossa taas järjestetään kummituskierros. Karmiva taide-elämys on saatavilla ainoastaan Yhen illan jutussa.

Kierrokselle ostetaan paikka ennakkoon: https://fi.doerz.com/rauma/kummituskierros-taidemuseossa.

– Meitä kaikkia painaa syvä huoli myös henkisestä jaksamisesta. Siksi on tärkeää ottaa edes yhden illan ajaksi hyppäys arjesta pois, olla yhdessä, nauttia ja hullutella. Yhen illan juttu on ennen kaikkea iloinen, hyvää tuottava ja pienellä huumorilla höystetty ostoskampanja, Lehtorinne muotoilee.

Rauman tapahtumaillan tarkentuva ohjelma ja mukana olevat yritykset löytyvät: https://rakastunutraumaan.fi/tapahtumat-ja-viihde/yhen-illan-juttu