Pesosen veljekset ottivat haltuunsa Rauman ”hukatun helmen” ja tähyilevät nyt vieläkin pidemmälle

Takaisin kotikaupunkiinsa muuttaneilla Jani ja Sami Pesosella on selvät kehityssuunnat ravintola Tornille ja vielä monta muuta ideaa taskussaan.

Jani Pesonen (taustalla), Elina Loog ja Sami Pesonen kiikaroivat jo ensi kesään, jonne Tornin yrittäjillä on jo useita suunnitelmia.

– Pelkkä narina ei riitä, pitää myös tehdä jotain, näpäyttävät Rauman vesitornin uudet kahvila-ravintolayrittäjät Jani ja Sami Pesonen.

Miehet ostivat loppukesästä ravintola Tornin liiketoiminnan ja ovat nyt lokakuun aikana käynnistelleet sen toimintaa uudistetulla konseptilla.

Veljekset kertovat kiinnostuneensa vesitornin kahvila-ravintolasta, koska he näkevät siinä valtavan potentiaalin.

– Tämä on hukattu helmi. Toisissa kaupungeissa kaikenlaiset torniravintolat ovat aina ihan täynnä porukkaa. Täällä on taidettu kokeilla liian vaikeita konsepteja, Sami pohtii.

– Me aiomme tarjota asiakkaille simppelisti hyvää; yrityksille laadukkaita tilaisuuksia, yksityisille henkilökohtaisia juhlia, satunnaisille kävijöille hyvät kahvila-ravintolapalvelut, elävää musaa, dj-keikkoja ja muita kiinnostavia tapahtumia, Jani jatkaa.

Helsingistä takaisin Raumalle muuttaneet veljekset ehtivät muutaman vuoden pyörittää pääkaupunkiseudulla Viplife Finland -yritystään, kunnes iski korona.

– Järjestimme isoja firmatilaisuuksia ja hoidimme festareiden vip-tuotantoja. Sitten kaikki pysähtyi. Siinä sitten tuli puntaroitua asioita eri kantilta, ja koska meillä on pienet lapset, niin heidän ehdoillaan me Elinan kanssa päätimme muuttaa Raumalle, sillä täällä meillä on hyvät turvaverkostot, Sami selvittää.

Samin vaimo Elina Loog huolehtii nyt ravintola Tornin myynnistä ja markkinoinnista.

Päävastuu ravintolan käytännön pyörittämisestä on Janilla. Hänen lisäkseen Torni työllistää kymmenkunta ravintola-alan ammattilasta.

– Olimme onnekkaita, sillä henkilökunta siirtyi meille suoraan edellisen yrittäjän palveluksesta.

Pesosen veljekset kertovat, että ravintola Torni on ensimmäinen askel palauttaa Raumalle helposti lähestyttävä iltaravintola.

– Päivisin meiltä saa buffetista laadukasta lounasruokaa, joka on kaikki itse tehtyä omassa keittiössämme. Iltoihin tuomme avajaisten jälkeen baari-menun, josta voi valita hyvää fingerfoodia, unohtamatta tietenkään drinkkejä ja laadukkaita viinejä.

Lauantaisin ja sunnuntaisin ravintolassa voi nauttia brunssia.

Marraskuun 4. päivä ravintoloitsijat pitävät Tornissa kutsuvierastilaisuuden, ja seuraavana päivänä vietetään paikan virallisia avajaisia, joissa esiintyvät saksofonisti Kristian Lakari ja Jessica Uussaari sekä taikuri.

Sitä ennen ravintolatiloissa tehdään ”kasvojenkohotusremontti”.

– Pyrkimys on saada paikasta kodikkaampi, joten tuomme tänne ainakin lisää tekstiilejä, muokkaamme sisustusta ja rakennamme esiintymislavan. Lisäämme myös äänentoistotekniikkaa, ja uudistamme nettisivumme, Elina luettelee.

– Edellinen ravintolayrittäjä on luonut hyvät puitteet, eli meillä on nyt hyvät raamit olemassa ja meidän tehtävänämme on täyttää ne, Sami toteaa.

Pesosen veljeksille ei riitä pelkkä torniravintolan pyörittäminen; he tähtäävät pidemmälle.

Suunnitelmissa on jo kiipeilypuisto, joka toisi raumalaisille lapsiperheille lisää aktiviteetteja sekä aikuisille suunnattu korkeatasoinen kesäfestivaali ”jonnekin rantaan”.

Uutena konseptina Sami ja Jani ovat kehitelleet ravintola Torniin pienten firmojen pikkujoulut, jotka järjestetään jo tänä syksynä.

– Ajatuksena on tarjota pikkuyrityksille kokonaisvaltaiset juhlat artisteineen ja tarjoiluineen. Esiintyjien hinnat ovat nousseet viime vuosina korkeiksi, joten harvalla pienemmällä yrityksellä on mahdollisuuksia buukata artisteja juhliinsa. Nyt pikkujoulutunnelmaan pääsee vaivattomasti meillä.

Loogin mukaan Tornin varauskalenteri on täyttynyt hyvää vauhtia, vaikkei ravintola ole vielä suurempaa meteliä itsestään pitänytkään.

– Lähes kaikkina viikonloppuina on jo varauksia pitkälle vuodenvaihteeseen, mutta tilaakin vielä löytyy, joten kannattaa olla nopea, hän vinkkaa.

Liike-elämässä tapahtuu -juttusarjassa kerromme Rauman seudun yritysten kuulumisia.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut