Pitsihuvila Rientola Petäjäksessä heräsi Ruususen unestaan

Rauman Kauppaseuran puheenjohtaja Matti Honkaheimo myhäilee tyytyväisenä, sillä Rientolasta on kuoriutumassa upea merenrantakohde, josta pääsevät nauttimaan seuran jäsenten lisäksi myös paikkaa vuokraavat yksityishenkilöt ja yritykset. Kuvat: Elina Helkelä

Rauman Kauppaseura ry vuokrasi pari vuotta sitten Rauman kaupungilta Rientola-huvilan, joka sijaitsee Petäjäksessä.

Raumalaisen apteekkari Blomqvistin huvilaksi vuonna 1892 rakennettu Rientola oli viimeksi Rauman sataman käytössä.

Kauppaseura on nyt kohentanut pitsihuvilaa ympäristöineen ja rakentanut sen rantaan uuden saunan. Upea merenrantapaikka tulee heinäkuun alusta yleisesti vuokrattavaksi juhlakäyttöön.

– Itse huvilassa on tilaa yli 50 hengelle, ja saunan lauteille mahtuu kerrallaan 15 saunojaa. Paikkaa voi vuokrata joko kokonaisuudessaan tai esimerkiksi pelkästään saunaa, Rauman Kauppaseuran puheenjohtaja Matti Honkaheimo selvittää.

Loppuviimeistelyä vaille valmiin saunan terassi avautuu Poroholman ja Otanlahden suuntiin.

Uusi 37-neliöinen sauna rakennettiin tarkalleen samaan kohtaan, missä vanha, jo aiemmin purettu rantasauna sijaitsi.

– Meitä oli hallituksesta neljä jäsentä vetämässä saunaprojektia. Perustuksen tekemisessä oli suurin työ, sillä vanhan saunan sokkeli piti ensin purkaa. Jätevesisäiliönkin sijoittaminen oli suuritöinen juttu, mutta se kannatti, sillä nyt meillä on saunassa sisävessa. Myös päätaloon on tarkoitus rakentaa vessa sisälle, Honkaheimo kertoo.

Rientolan upouuden saunan lauteille mahtuu 15 saunojaa. Ikkunasta voi ihailla merimaisemaa.

Ison löylyhuoneen sekä puku-, WC- ja pesutilojen lisäksi saunarakennus sai ympärilleen komean yli 45-neliöisen terassin, josta kelpaa ihailla upeita Poroholman ja Otanlahden merimaisemia.

Rannassa on uimarapuilla varustettu laituri, johon voi myös kiinnittyä veneellä.

– Tämä on ainutlaatuinen merenrantapaikka, jonne pääsee muutamassa minuutissa vaikka pyörällä. Aiommekin jatkaa edelleen paikan kunnostamista, varojemme mukaan tietenkin.

Kesä- ja heinäkuun tiistaisin ja torstaisin klo 16–20 Rientolan sauna lämpiää ainoastaan Rauman Kauppaseuran jäsenille ja heidän perheilleen.

– Yleisesti vuokrattavaksi tämä tulee heinäkuun alusta. Uskon, että kesäviikonloput täyttyvät nopeasti. Kauppaseuran sivuille on tulossa myös Rientolan nettiajanvaraus, josta tulemme tiedottamaan tarkemmin Länsi-Suomessa, Matti Honkaheimo toteaa.

Lisätietoja Rientolan vuokrauksesta saa Matti Honkaheimolta. P: 040 022 6035.