Pitkis-Sport-leirillä juhlavuosi – heinäkuussa tarjolla yli 40 lajileiriä Kokemäen Pitkäjärvellä

Pitkis-Sport kerää vuosittain noin 1500 lasta ja nuorta Kokemäen Pitkäjärvelle. Arkistokuva: Elina Helkelä

Kokemäen Pitkäjärven leirikeskuksessa järjestetään ensi kesänä Pitkis-Sport-leiri jo 60. kerran. 

Pienestä nuorisojohtajaleiristä on vuosikymmenien kuluessa kasvanut maan suurin monipuolisen liikunnan leiri, jolla parhaimmillaan telttailee ja viihtyy liki 1500 lasta ja yli 250 aikuista vapaaehtoista.

Ensi kesänä, heinäkuun ensimmäisellä viikolla järjestettävällä leirillä on tarjolla yli 40 lajileiriä, joille ilmoittautuminen alkaa tiistaina 17.1. kello 9 laji kerrallaan aakkosjärjestyksessä osoitteessa pitkissport.net. Ilmoittautuminen jatkuu myös keskiviikkona 18.1.

Pitkis-Sportin tuore leirijohtaja, porilainen liikunnanohjauksen lehtori Jukka Palenius toivottaa uudet ja kokeneet leiriläiset ensi kesän Pitkis-Sportille. 

– Liikunnallisen elämäntavan omaksuminen on mielestäni parhaita asioita, mitä ihmiselle voi elämänsä aikana tapahtua. Lasten ja nuorten osalta vanhemmilla ja perheillä on iso rooli siinä, millaiseksi suhde liikuntaan ja liikkumiseen muodostuu. Pitkis-leirillä on jo pitkät perinteet erinomaisena paikkana opetella, ylläpitää ja vahvistaa omaa liikuntasuhdetta, Palenius toteaa. 

Pitkis-Sportilla tarvitaan myös aikuisia lasten ja nuorten ohjaajiksi. Vapaaehtoiseksi voi hakea osoitteessa pitkissport.net.

Pitkis-Sportin järjestää Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu LiikU ry, joka on vuonna 1993 perustettu yleishyödyllinen järjestö.