Pitsimissin haku on alkanut! Olisiko juuri sinusta maamme pitsipääkaupungin edustajaksi?

Pitsimissi 2020 on Kiia Pitkänen. Kuva: Hans Lehtinen

Rauman oman missin eli Pitsimissin haku on nyt avattu!

Viime vuonna korona peruutti lähes kaikki yleisötapahtumat koko maasta, kuten myös Rauman Pitsiviikon. Sen vuoksi Pitsimissi-kilpailua järjestävät Riikka ja Hans Lehtinen siirsivät myös Pitsimissin valintaa syksymmälle, jolloin tautitilanne kuitenkin taas paheni.

– Saimme kuitenkin viime hetkillä valittua vuodelle 2020 oma missinsä, kun upea Kiia Pitkänen kruunattiin Pitsimissiksi. Kisa käytiin poikkeuksellisesti vain sellaisten kisaajien kesken jotka olivat jo olleet aikaisemmin täällä kisaamassa, näin he olivat jo aikaisemmin kokeneet kisatunnelman kesäisessä Rauman kaupungissa, Lehtiset kertovat

Lehtiset pitävät tärkeänä sitä, että Pitsimissikilpailu järjestetään nimenomaan Pitsiviikolla.

– Toivomme, että sekin onnistuu taas ensi kesänä. Siksi avaamme nyt kisan haun, jotta saamme finalistien hakuprosessin vietyä läpi ennen heinäkuun loppua eli Pitsiviikon järjestämisajankohtaa. Jos Pitsiviikkoa ei voida tautitilanteen takia edelleenkään järjestää suunnitellusti, niin sovellamme tilannetta kisan osalta. Se on selvää, että myös vuonna 2021 valitaan Pitsimissi, Lehtiset vakuuttavat.

Jo 1970-luvulta alkaen järjestetty Pitsimissikilpailu on pitkiä perinteitä vaaliva, lämminhenkisenä tunnettu missikilpailu.

Pitsimississä yhdistyy ulkoinen ja sisäinen kauneus. Hänen edustamansa arvot ja ajatusmaailma ovat tärkeitä. Pitsimissi on helposti lähestyttävä, haluaa edustaa Raumaa parhaansa mukaan ja olla kontaktissa kaupunkilaisten ja turistien kanssa.

Valmius toimia juontotehtävissä ja muissa promohenkisissä tehtävissä onkin tärkeää, tässä kisassa ei haeta parasta "uimapukumallia".

Tapahtuman nettisivuilta löytyvät tarkemmat tiedot Pitsimissi-hausta.