Porilainen hulluus kutsuu, kuuleeko Rauma? – Ässäfanit haastavat raumalaiset kävelemään Isomäen liiga-avaukseen

Sam Valverinne ja Juha Pulkkinen kävelivät viime vuonna Pitsiturnaukseen Porista. Tänä vuonna he toivovat saavansa yhdessä Janne Rummukaisen kanssa kävelijöitä Raumalta Porissa pelattavaan liiga-avaukseen.

– Kaikki luulevat, että tämä tuli luvattua kännipäissään, mutta ei! porilainen ässäkannattaja Sam Valverinne naurahtaa.

Hän muistelee vuotta 2018, jolloin spekuloitiin Sakari Salmisen paluusta Poriin.

– Heitin tuolloin kaverin kanssa, että jos Sakke tulee Ässiin, kävellään Raumalle. No niinhän siinä sitten kävi, että sanojen mittaisena miehenä piti lähteä lenkille ja kävellä Raumalle Pitsiturnaukseen, Valverinne naurahtaa.

Kävelykaveriksi lähti tuolloin Juha Pulkkinen, ja Suomen kesäkin tarjoili parastaan: kävelyä siivitti miltei kolmenkymmenen asteen helle.

– Olihan se ihan jäätävä keli! Pari viikkoa ennen kävelyä soitin Porin Marathonkouluun Timo-Pekka Huhtaselle kysyäkseni vinkkejä kävelyyn. Hän naurahti, että olisit nyt vähän aikaisemmin soittanut, Valverinne kertoo.

Hän ehti heittää Pulkkisen kanssa kaksi parinkymmenen kilometrin harjoituslenkkiä ennen h-hetkeä ja Pitsiturnausta.

– Matka sujui kuumuudesta huolimatta ihan mukavasti. 12 tuntia kävellessä vierähti, Valverinne muistelee.

Hänen kävelytempauksensa eivät ole jääneet vain yhteen kertaan ja nyt Valverinne innostaa raumalaisia mukaan reissuun.

– Tarkoituksenamme on lähteä kävelemään kolmeen pekkaan Porista Raumalle, ja toivon mukaan saamme sieltä seuraksi raumalaisia kiekkofaneja, joiden kanssa kävelemme yhdessä takaisin Poriin liigakauden avaukseen.

Arvion mukaan porilaisten kävelyseurue on Raumalla noin yökahdelta torstain ja perjantain välisenä yönä.

– Se olisi vain hauskaa, että matkalla lentäisi hyvä läppä, ja vähän kettuilua raumalaisten ja porilaisten välillä. Ainakin pysyisi hereillä! Valverinne naurahtaa.

Kyseessä on hyväntekeväisyyskävely, jolla kerätään varoja Satakunnan syöpälapsille.

Jokaisen kävelytempauksensa jälkeen Valverinne on vannonut, ettei koskaan enää, mutta Rauman lisäksi hän on kuitenkin talsinut myös jo Tampereelle ja Turkuun.

– Tampereen reissun jäljiltä meikäläisen kovia kokeneet ja lähes kynnettömät varpaat pääsivät oikein Iltalehteen kuvatuiksi, hän muistelee nyt jo nauraen 116 kilometrin tarpomista.

Kolmesta kävelijästä tuolloin maaliin pääsi vain Valverinne.

– Jos joku raumalainen nyt miettii, ettei välttämättä pysty kävelemään koko matkaa Poriin, ei se haittaa vaikka leikki jäisi jossain kohtaa kesken. Pääasia, että innostuu kokeilemaan itsensä ylittämistä, Sam Valverinne rohkaisee.

– Kävelyn mittaan kaikenlaiset fiilikset vaihtelevat. Yöllä on rankinta ja epätoivoisiakin fiiliksiä voi välillä olla. Pää pitää vain pitää kovana. Porilaista hulluutta tosiaan tarvitaan.

Vaikka Valverinne on taittanut pitkiä matkoja peleihin jalkaisin, ei häntä ole saanut pysymään pois seisomakatsomosta rupeamien päätteeksi.

– Tampereellakin seura tarjosi meille komeat puitteet ruokineen, juomineen ja istumapaikkoineen. Kun olen melkein seisomakatsomoon syntynyt, ei sitä istumapaikalla vain oikein osaa olla, mies kuvailee.

Mikäli joku raumalainen innostuu lähtemään kävelyretkelle Porin liiga-avaukseen, hän voi ilmoittaa itsestään suoraan Valverinteelle (050 549 7221).

– Meidän huoltopisteemme ovat tottakai myös raumalaisten käytettävissä, hän ilmoittaa.

– Itse veikkaan illan ottelun lopputulokseksi tiukkaa 3–2-kotivoittoa. Kävellessä voidaan laittaa vaikka tulosvedot vetämään. Siinä 11–12 tunnin kävelyn aikana on hyvin aikaa.

Satakuntalaisjoukkueiden liigakauden avauskamppailu Ässät–Lukko Isomäki Areenalla perjantaina 13.9. kello 18.30.

Osallistu keräykseen

  • Kävelytempaus kantaa nimeä Padan puolesta – Satakilsaa Syöpyköille.
  • Tempauksella kerätään rahaa Satakunnan syöpälasten, Syöpyköiden hyväksi.
  • Lähde tukemaan lahjoituksella: Satakunnan syöpäyhdistys, FI98 5700 0220 0387 33, viestikenttään: Syöpykät patakävely.
  • Liigapelin aikana Syöpyköiden lipaskeräys, myös kävelijät mukana.

Muistatko?

  • Vuonna 2013 raumalaiskannattajat saapuivat tyylillä liiga-avaukseen Poriin, kun Raumam Boja matkasi karhukaupunkiin kasitien sijaan meriteitse kahdella veneellä.
  • Ässät voitti tuolloin kamppailun Isomäessä 4–0.
  • Aurinkoinen sää suosi paattireissua, joka järjestettiin tasan kuusi vuotta sitten samana päivänä kuin tämänkin syksyn liiga-avaus.

Lisää aiheesta

Raumam Boja rantautuivat Poriin