Punainen Vespa odottaa jo kuljettajaansa

Raumalainen opettaja Janika Ketola voitti Miss MP23-tittelin Helsingin moottoripyörämessuilla.

Tuore Miss MP2023 Janika Ketola työskentelee Unajan koulussa eskarilaisten opettajana. Varsinaisen päivätyönsä ohella hän aikoo tehdä jatkossa myös juonto- ja pr-keikkoja.

Raumalainen opettaja Janika Ketola, 26, ajeli toissaviikon sunnuntaina Helsingistä kotiin Raumalle komea pokaali vieressään ”pelkääjän paikalla”.

Takana oli nelipäiväinen rutistus Helsingin moottoripyörämessuilla, joka on yksi Pohjoismaiden suurimmista kaksipyöräisen moottorimaailman tapahtumista.

Kotiin tuomisinaan Janikalla oli voittopokaalin lisäksi lahjakortti autokouluun moottoripyöräkortin ajamista varten sekä lahjakirja Vespa Primaverasta, joka toimitetaan hänelle keväällä.

– Voitto tuntui tosi hienolta! Etenkin, kun koin, että Miss MP-kilpailu on enemmän minun juttuni kuin perinteinen missikilpailu, viime kesänä Pitsimissi-kisaankin osallistunut Janika kertoo.

Ilman Pitsimissi-kokemusta Janika tuskin olisi osallistunut Miss MP-kilpailuun. Siitä Janikalle vinkkasivat Pitsimissi-kilpailua järjestävät Riikka ja Hans Lehtinen.

– Bongasin kisailmoituksen somesta, ja lähetin järjestäjälle hakemuksen. Sieltä ilmoitettiin minulle, että minut on valittu finaalikymmenikköön. Noin kuukausi ennen finaalia Hans Lehtinen kuvasi kaikki kilpailijat yleisöäänestystä varten.

Kilpailujärjestelyt Helsingin messukeskuksessa olivat Janikan mukaan toteutettu ”suuren maailman malliin”, mikä on luonnollistakin, sillä moottoripyörämessuilla vierailee yhden päivän aikana yli 10 000 kävijää, parhaimmillaan jopa 35 000.

– Esiintymistämme hiottiin huolella. Perjantaina meillä oli kaksi esiintymistä: muotinäytös haastatteluineen, ja lauantaina oli finaali. Voittajakolmikon valitsi tuomaristo, Motoristien suosikki -palkinto annettiin kanssakilpailijattarelle nettiäänten perusteella.

Janika kertoo, että finalistit vierailivat messuviikonlopun aikana myös kilpailun yhteistyökumppaneiden osastoilla promoamassa niiden palveluja ja tuotteita.

Jatkossa Janikaa kiinnostavatkin oman päivätyön ohella erityisesti juonto- ja pr-tehtävät, joita hänelle on kilpailun voittajana luvattukin.

Jo lähes kuusi vuotta Raumalla asunut Janika on alkujaan kotoisin Nokialta. Raumalle hän tuli opiskelemaan luokanopettajaksi.

– Koen, että elämämme on vakiintunut tänne Raumalle. Tällä hetkellä olen töissä opettajana Unajan koulun eskariryhmässä.

Missifinaalin jälkeen Janikan arki alkoikin seuraavana maanantaina hyvin nopeasti.

– Lapset osaavat palauttaa maan pinnalle. Eipä heitä suuresti liikauttanut, että ope oli voittanut kilpailun. Palkinnot tosin kiinnostivat, kun kerroin, että sain pokaalin ja punaisen mopon, Janika nauraa.