Punaisella autolla parkkiin Kaunisjärven puistoon - kiistelty hiekkakenttä nurmikoksi

Tällaisella autolla sopii saapua Kaunisjärven leikkipuistoon portille tai jopa hiekkakentälle. 3-vuotias August Korpisen menopeli on isoisän, Juhani Korpisen aikanaan rakentama. Kuvat: Pekka Lehmuskallio

3-vuotias August Korpinen saapui maanantaina Kaunisjärven leikkipuiston portin pieleen punaisella autolla. Pikkusisar matkasi kolmen sukupolven reissussa kantoliinassa.

Augustin menopeli oli isoisä Juhani Korpisen omalle pojalleen reilut 30 vuotta sitten rakentama vanerinen auto, joka vaatii jonkun vetämään. Sitä ei pysäköitykään keskustelua herättävälle hiekkakentälle.

Korpisen ei tarvitse tavallisella autolla puistoon lapsenlapsiensa kanssa lähteä, koska hän asuu puolen kilometrin päässä. Hän on kuitenkin selvillä puiston pienimuotoisesta pysäköintidebatista. 

Miia Laine käy vain harvoin kesäisin autolla Kaunisjärven puistossa, koska pääsee sinne helposti pyörälläkin. Hän ymmärtää silti, miksi keskustelu hiekkakentän käytöstä pysäköintipaikkana on herännyt.

Raumalainen Miia Laine sen sijaan useimmiten pyöräilee Kaunisjärven puistoon, koska pääsee sinne pyöräteitä pitkin. Mukana kulkee vuoden ja neljän kuukauden ikäinen poika Veeti Mäkinen.

– Kun olen ollut autolla liikkeellä, olen löytänyt Steniuksenkadulta aina parkkipaikan.

Laine toteaa kuitenkin ymmärtävänsä, miksi Steniuksenkadun ylittäminen usean lapsen kanssa huolettaa osaa vanhemmista.

Kun Laine on ollut poikansa kanssa puistossa, toisinaan kentällä on ollut pysäköityinä autoja.

– Olen miettinyt, saako auton tuoda siihen. Onneksi en ole itse ajanut kentälle.

Länsi-Suomi uutisoi maanantaina, että kyseistä hiekkakenttää ei saa käyttää pysäköintialueena. Se on puistoalue, jolle voitaisiin ilman kaavamuutosta sallia vain tilapäisesti pysäköinti.

Muutamat puistossa kävijät ovat saaneet paikalta autonsa tuulilasiin sakon.

Viheraluepäällikkö Kustaa Elsilä lisää, että puistossa oli väliaikainen pysäköinti, koska sairaalan henkilökunta tarvitsi autoilleen tilaa. Sitä varten murskekenttä on rakennettu.

– Silloinkin pysäköinti oli vain satunnaista eikä tätä väliaikaisuutta enää ole. Kyseinen kenttä nurmikoidaan tänä vuonna.

Lisäksi leikkipuiston ja lähiliikunta-alueen välisen, Tornelankujalle menevän käytävän Steniuksenkadun puolelle tehdään tämän vuoden aikana pelikenttä- ja luistelualue, koska Lajon kenttä ja Nummenpakan kenttä ovat poistuneet luistelukäytöstä.

Kunhan remontti valmistuu, kulku ajoneuvoilla puistoon Steniuksenkadulta suljetaan. Jo nyt paikalla on kieltomerkki.

– Linnuntietä etelän suuntaan on pysäköintitilaa noin 300 metrin etäisyydellä runsaasti.