Puut pois uuden koulun tontilta

Työt kestävät muutaman viikon. Kuva: Juha Sinisalo

Työt Rauman uuden Pohjoiskehän koulun tontilla on aloitettu puuston kaatamisella. Aukkohakkuu käynnistyi tiistaina 2. tammikuuta.

Puuston kaatamisessa vierähtää muutama viikko.

– Tontilla tehtävän aukkohakkuun lisäksi käsitellään myös tontin ympäristön puustoa. Aukkohakkuu kestää noin viikon verran, mutta harvennushakkuu ottaa enemmän aikaa, viheraluepäällikkö Kustaa Elsilä Rauman kaupungin Wihertoimesta sanoo.

Aukko- ja harvennushakkuussa kaatuu puustoa arviolta noin 1 400 kuution verran. Kaupunki on tilannut työn metsänhoitoyhdistykseltä. Puuston kaatamisesta ei aiheudu haittaa liikenteelle. Sen sijaan ulkoilijoiden toivotaan välttävän alueella liikkumista. Tontin läheisyydessä kulkeva metsätie on ulkoilijoiden suosiossa.

– Kyseessä on iso metsätyömaa, jonne meneminen on kielletty. Metsäautotiellä kulkee puunajokoneita sekä myös puuta hakevia rekkoja, Elsilä sanoo.

Puu-urakan jälkeen tontilla käynnistyvät mittavat maanrakennustyöt. Rakennushankkeen urakoitsijana toimii Hartela Länsi-Suomi Oy, joka vastaa koulun suunnittelusta ja rakentamisesta avaimet käteen -periaatteella. Noin 570 oppilaan koulu avaa ovensa vuoden 2019 syksyllä.