Pystökaffekojun keräys tuotti 95 euroa Ässille – "Kyllä Lukko Pataa tarvitsee"

Raumalainen uutisoi helmikuussa toriparlamentin kolehdista porilaisseuran tukemiseksi. Kuvassa kahvikojuyrittäjä Jaana Valanne, Jani Toivonen ja Jari Kostiainen. Kuva: Juha Sinisalo

Jaanan pystökaffekojulla esillä olleeseen keräyslippaaseen pudotettiin reilut 95 euroa tukirahaa Porin Ässille. Rauman naapurikaupungin ylpeys on taloudellisesti ahtaalla. 

– Huumorimielellä liikkeellä oltiin liikkeellä, mutta totta toinen puoli. Rauman toriparlamentissa kannetaan aitoa huolta Ässistä. Kyllä Lukko Pataa tarvitsee, ja toisinpäin, sanoo keräyksen toinen puuhamies Jani Toivonen.

Keräystuoton luovutus on sovittu huomiseksi Ässien toimistolle Poriin.

– TPS:n kanssa Lukolla on viime vuosina ollut hyviä vääntöjä, muttei TPS paikallisvastustajana Ässille vedä vertaa. Satakunnan derbyissä hallit ovat täynnä.

Keräystiedotteessa tosin piruiltiin, että "pari viime kautta ovat osoittaneet, Ässät kuuluu ehdottomasti Liigaan, sillä missä muualla kuin Ässien otteluissa muut joukkueet pääsevät harjoittelemaan voittamista".

Raumalaisen uutisen jälkeen keräyksestä kiinnostuivat myös Satakunnan Kansa ja Yle.

– Laajempi julkisuus yllätti. Se ei mitenkään tavoitteena ollut, kuittaa Toivonen.

Lukkofanin mielestä paikallispeleissä enemmän ei ole parempi.

– Kahdeksan ottelua kaudessa on liikaa. Vanha malli, kaksi kotona ja kaksi vieraissa, olisi varmasti toimiva. Muistan, että silloin paikallispelit merkittiin heti kalenteriin, kun otteluohjelma kesällä julkaistiin.

– Tavallaan ymmärrän bisnespuolenkin, seurat tarvitsevat rahaa toiminnan pyörittämiseen, miettii Toivonen.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille "Tosiasiahan on, että Lukko ja Ässät tarvitsevat toisiaan" – avautuvatko raumalaisten lompakot Porin Ässien hyväksi?