Rantasaunat on jo avattu, mutta Lähdepellon löylyihin ei ole vielä päässyt – "En ymmärrä tällaisia mielivaltaisia päätöksiä"

Lähdepellon urheilukeskuksessa ei sauna lämpeä heinäkuussa perinteisen tiistain ja perjantain lenkkisaunan muodossa. Sen sijaan rantasaunoilla ovat yleisövuorot pyörineet 1. heinäkuuta lähtien. Kuvat: Juha Sinisalo

Rauman kaupungin omistamat rantasaunat avattiin yleisölle 1. heinäkuuta. Lukijaamme ihmetytti, miksi samalla ei avattu Lähdepellon saunaa.

Urheilukeskuksen sauna on ollut avoinna yleisölle aina tiistaisin ja perjantaisin niin sanotun lenkkisaunan merkeissä.

– En ymmärrä tällaisia mielivaltaisia päätöksiä. Täällä on ollut äärimmäisen vähän koronavirusta, maauimala on ollut auki jo kesäkuusta lähtien, samoin Löylymestari ja Lapin rantasauna. Miten yksityinen sektori ja julkinen sektori eroavat niin paljon toisistaan, kysyy lukijamme.

Kaupungin koronatoimia puretaan vs. liikuntatoimenjohtaja Ari Rajamäen mukaan asteittain ja vaiheittain. Rantasaunoista aloitettiin.

– Koronan takia vaiheittain tullaan avaamaan ja nyt on katsottu, että mennään tässä järjestyksessä, kun kerran on rantasaunoja tarjota.

Rajamäki huomauttaa, että kaupungin rantasaunoissa on valinnanvaraa. Kuutta saunaa eli Mantereenpäätä, Noitajärveä,

Lillonkaria, Kaljasjärveä, Pitkäjärveä sekä Tenhonperää pyörittää seura tai yhdistys ja yhtä eli Lapin rantasaunaa yritys.

– Voi vaikka lenkkeillä tai pyöräillä eri rantasaunalle joka viikko, Rajamäki vinkkaa.

Lähdepellon sauna aukeaa mahdollisesti taas elokuussa.

Lähdepellon yleiset saunavuorot jatkuvat näillä näkymin jälleen elokuussa. Näin Rajamäen mukaan siinä tapauksessa, että koronatilanne ei muutu nykyisestä.

– Lenkkisaunat ovat olleet kauan aikaa, niillä on pitkä perinne ja niistä on tykätty. Siksi se varmaan osaa hiertää, ettei vielä avata. Hyvää palvelua se on ollut, ilmainen sauna.

Rauman seurakunta on ilmoittanut, ettei se järjestä tänä kesänä ollenkaan yleisiä saunavuoroja koronapandemian vuoksi. Saunat ovat siis säpissä Narvin kesäkodilla ja Petäjäksen kesä- ja lomakodilla.