Raum-pizzakilpailu: Meripoikkatte eväs ui myös take away -laatikkoon

Terhi Vesiheimo Seppälä ja Katia Lindén poseerasivat Rivieran Meripoikkatte eväs -pizzan kanssa Keskuspuistossa.

1. Miksi ilmoititte juuri Meripoikkatte eväs -pizzan kilpailuun?

– Rivieran listalla on toinen toistaan herkullisempia pizzoja, joilla kuitenkin on kaikilla oma tarinansa kerrottavana. Halusimme kehittää tähän kilpailuun aivan uuden pizzan.

2. Miten kilpailupizzanne syntyi?

– Rauma, Nortamo Seor ja pizza. Näiden yhdistäminen vaati vähän pohtimista ja taustatyötä. Sitten Meripoikkatte veis alkoi soimaan päässäni. Koska kilpailua kuvattiin leikkimieliseksi, syntyi luonnos kalanmuotoisesta pizzasta ja tarina, jossa Tasala Vilkk ja Hakkri Iiro jahkaantuivat Rauman satamaan ihmettelemään eksoottisia meren herkkuja, joita merimiehet toivat maailman meriltä ja kaukomailta. Näitä Nortamon sankarit maistelivat, eivätkä ehkä arvanneet, että herkut päätyvät Rivieran pizzaan! Meripoikkatte evästä ehdittiin ennen tätä ikävää pandemiatilannetta tarjoilemaan varta vasten suunnitellulta lankulta, mutta sujuvasti kala ui take away -laatikkoonkin.

3. Minkälaisia pizzan ystäviä raumalaiset ovat?

– Raumalaiset todellakin ovat pizzan ystäviä, sillä Riviera on kesäkuun alussa saanut palvella raumalaisia jo 40 vuotta! Monella on ollut sama lempipizza alusta lähtien, mutta myös uudet maut otetaan innolla vastaan.

4. Miten pizzalistanne elää?

– Listalla on nyt 46 erilaista pizzaa. Uusia pizzoja syntyy seuraamalla trendejä ja tuulahduksia maailmalta. Kaikki uudet pizzat eivät päädy lopullisesti listalle, mutta yhtään vanhaa ei ole poistettu, sillä kaikilla on omat kanta-asiakkaansa.

5. Vapaa sana. Nyt saa kehua omaa kilpailupizzaa!

– Meripoikkatte eväs on herkullinen pizza runsain merenantimin, jossa pikantin maun tuo sitruunalla maustettu creme fraiche ja yrtit. Tässä pizzassa on – myönnetään – vähän leikitty ruoalla, mutta maku on mitä parhain. Sen takaa tietysti Pepen alkuperäiset reseptit, joiden mukaan taikina ja tomaattikastikkeet tehdään täsmälleen samoin kuin vuonna 1980.

Pizzeria Riviera

  • Kilpailupizza: Meripoikkatte eväs
  • Osoite: Hallikatu 6
  • Perustettu: 1980
  • Omistaja: Katia ja Mika Lindèn

Lisää aiheesta

Raum-pizzakilpailu: Kebab Pizzeria Selinin Franciscana sai nimensä munkeilta

Raum-pizzakilpailu: Silakka päätyi Osteria da Filippon kilpailupizzaan asiakkaan ideasta

Raum-pizzakilpailu: Tota tota nam namin jääkiekkopizzojen suosikki edustaa kilpailussa

Raum-pizzakilpailu: Kenan Special maistuu tamperelaisillekin

Raum-pizzakilpailu: Ranskalaiset kruunaavat La Maffian

Tässä ovat Raum-pizzakilpailun ehdokkaat – käy maistelemassa ja äänestä omaa suosikkiasi!