Raum-pizzakilpailu: Kenan Special maistuu tamperelaisillekin

Deniss Kebab & Pizzan pizzamestari Sezgin Baltaci (vas.) ja Kenan Cetin kertovat, että Kenan Specialin numero on ollut ravintolan pizzalistalla aina 21. Kuva: Elina Helkelä

1. Miksi ilmoititte juuri Kenan Specialin kilpailuun?

– Se on todella suosittu pizza, jota jääkiekko-ottelua seuraamaan tulevat ulkopaikkakuntalaisetkin muiden muassa Tampereelta ja Turusta tulevat aina syömään, kertoo Deniss Kebab & Pizzan toinen omistaja Kenan Cetin.

2. Miten kilpailupizzanne syntyi?

– Vuonna 2003 olimme tapaamassa Tanskassa asuvaa veljeämme, jolla oli siihen aikaan ravintola siellä. Hän oli tehnyt pizzan, jonka päällä oli salaattia ja kebab-lihaa. Pizza maistui todella hyvältä, joten kokeilimme valmistaa samanlaisen täällä Raumalla. Eräs eurajokelainen ystäväni kummeksui ensin Kenan Specialiksi nimeämäämme pizzaa ja kutsui sitä ”salaattipizzaksi”. Nykyään se on heidän koko perheen suosikkipizza! Kenan nauraa.

3. Minkälaisia pizzan ystäviä raumalaiset ovat?

– Puolet myymästämme ruuasta on pizzoja, puolet kebabeja. Pizzoilla on tasainen menekki ympäri vuoden. Perjantai- ja lauantaiöisin monet ottavat pizzan mukaansa.

4. Miten pizzalistanne elää?

– Muutama vuosi sitten otimme listallemme tuliset pizzat, joita myydään paljon erityisesti viikonloppuisin. Tutkin aina ulkomailla ollessani paikallisten ravintoloiden pizzatarjontaa ja viimeksi toinkin Ruotsin-tuliaisena BBQ-pizzan.

5. Vapaa sana. Nyt saa kehua omaa kilpailupizzaa!

– Asiakkaat tykkäävät Kenan Specialista, ja se riittää kehuiksi. Melkein kaikki Raumalla, ja monet Rauman ulkopuolellakin, tuntevat tämän pizzan nimeltä.

Deniss Kebab & Pizza 

  • Osoite: Valtakatu 10, Valtakulma
  • Perustettu: 1992
  • Omistajat: Kenan ja Mehmet Cetin
  • Kilpailupizza: Kenan Special

Lisää aiheesta

Raum-pizzakilpailu: Ranskalaiset kruunaavat La Maffian

Tässä ovat Raum-pizzakilpailun ehdokkaat – käy maistelemassa ja äänestä omaa suosikkiasi!